Поле битви – Земля

Поле битви – Земля (Battlefield Earth / Поле битвы – Земля). США, 2000. Режисер Роджер Крістіан. У ролях: [Джон Траволта->john-travolta], Баррі Пеппер, Форест Уайтекер.

НТН, понеділок 2 листопада, 14.25

Події цієї фантастичної саги відбуваються у 3000 році. Мешканці Землі програли двобій з прибульцями-сайклосами і перетворились на дикунів. Однак і серед них з’являються сміливці, здатні підняти заколот проти інопланетних загарбників…

Один з ранніх романів Л. Рона Хаббарда, засновника сайєнтологічної церкви, був екранізований завдяки зусиллям його послідовника Траволти, який виконав головну негативну роль, виступив продюсером стрічки і брав активну участь у її рекламній кампанії. За порадою Джорджа Лукаса, режисуру фільму зірка доручила Крістіану, котрий працював над створенням «Зоряних війн». Бюджет картини склав 70 млн. доларів, значну частину яких було витрачено на спецефекти та створення двох моделей зорельотів – півтораметрової (керованої комп’ютером) і удвічі меншої (для загальних планів). Вихід стрічки на екрани супроводжувався скандалом через чутки про наміри послідовників Хаббарда збагатитися за допомогою іграшок, створених за мотивами фільму. Противники сайєнтологічної церкви закликали бойкотувати картину та забавки, які сприяють «обдуренню Америки». Насправді ж недоліками стрічки є її вторинність, кволий розвиток подій, велика кількість «дір» у сюжеті, стереотипність персонажів. «Поле бою…» стало одним з гучних провалів сезону, зібравши у прокаті США менше 30 млн. доларів.

2 коментаря для “Поле битви – Земля”

  1. Сповіщення: » Джон Траволта

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *