Сірша Ронан

Сірша Ронан (Saoirse Ronan / Сирша Ронан) народилась у Нью-Йорку 12 квітня 1994 р. у сім’ї акторів Моніки та Пола Ронан. Виросла майбутня актриса в Ірландії; її ім’я ірландською мовою означає “свобода”. Кар’єра дівчинки почалася дуже рано, задовго до вступу до школи: батько брав її на зйомки трилера “Власність диявола” (1997) Алана Пакули з [Гаррісоном Фордом->harrison-ford] та [Бредом Піттом->brad-pitt], популярного шоу “Клініка” (2003-2009), серіалу “Доказ” (2004-2005) тощо. Можна сказати, що Сірша почала зніматись, ледве навчившись ходити.

ronan1.jpg

На думку багатьох, найкращою роботою юної актриси поки що є роль у драмі Джо Райта [“Спокута”->atonement] (2007), яка була, власне кажучи, її першою серйозною роллю у великому кіно. Ронан зіграла дівчинку-підлітка Брайоні Толіс, майбутню письменницю, яка уважно стежить за усім, що відбувається навколо. Незважаючи на свою добросердечність, вона не завжди правильно розуміє оточуючих, приймаючи жорстокий світ дорослих занадто близько до серця. Брайоні намагається “робити, як треба”, і в результаті повністю руйнує життя старшої сестри ([Кіра Найтлі->kira-knightley]) та її коханого ([Джеймс Макевой->james-mcavoy]). Кінокритики Фенікса назвали Сіршу найкращою юною актрисою року, а Американська кіноакадемія відзначила її номінацією за найкращу жіночу роль другого плану.

ronan2.jpg

Серед інших робіт Ронан – комедія “Я ніколи не буду твоєю” (2007) та стрічка “Місто Ембер: втеча” (2008). У “Милих кістках” (2009) [Пітера Джексона->peter-jackson] акторка-вундеркінд блискуче виконала роль дівчинки, яка стала жертвою маніяка-вбивці. Її душа не знаходить спокою після смерті – вона занадто молода, щоб спокійно покинути земне життя, хоче любити і бажає, щоб її мучителя покарали за скоєний злочин. Ця роль дісталась Сірші завдяки тому, як вона проявила себе у “Спокуті”: Джексон вирішив запросити Ронан, як тільки побачив її проби до фільму Райта.

Юна актриса зіграє головну роль у новій картині Джо Райта “Ганна”. У центрі сюжету трилера, сценарій якого написали Сет Локхед та Дейвід Фарр, – 14-річна дівчинка зі Східної Європи, батько якої виховав її як холоднокровну машину смерті. Одного разу вона знайомиться з французькою сім’єю, дружить з їх дочкою і переживає усі нюанси дорослішання, як будь-який підліток, поки знову не потрапляє у світ батька. Дівчина дізнається про те, що її навчили вбивати у таборі ЦРУ для військовополонених, а попереду її чекає зовсім інше життя, якого вона не хоче. Тепер їй треба боротися за свою свободу.

ronan3.jpg

Зараз Сірша Ронан живе у графстві Карлоу в Ірландії і навчається у звичайній ірландській школі. Вона мріє стати актрисою зі світовим іменем і працювати з найвідомішими зірками “фабрики мрій”. Незважаючи на те, що в кінематографі Ронан опинилась переважно завдяки батьківським зв’язкам, зараз вже ніхто не сумнівається в її таланті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *