Людина на Місяці

Людина на Місяці (Man On The Moon / Человек на Луне). США, 1999. Режисер [Мілош Форман->milos-forman]. У ролях: [Джим Керрі->jim-carrey], [Денні Де Віто->danny-de-vito], Кортні Лав, [Пол Гіаматі->paul-giamati], Вінсент Скіавеллі, Крістофер Ллойд.

К1, вівторок 19 січня, 22.00

Героєм стрічки стала реальна особа, відомий комік 80-х Енді Кауфман. Справжній реформатор у своїй галузі, він викликав у публіки неоднозначні відгуки, що заважало йому завоювати справжню популярність за життя.

Мілош Форман продовжив тему своїх останніх фільмів – зіткнення бунтівника зі стереотипами мислення суспільства. Фільм є зовсім не спекуляцією на скандальній темі, а серйозною спробою аналізу складної особистості. Саме це оцінили на Берлінському кінофестивалі, присудивши Форману приз за режисуру. Кіноакадемія ж проігнорувала картину, не відмітивши номінаціями ані режисерську майстерність, ані цікаву роботу Джима Керрі. Відсутність Керрі у списках номінантів другий рік поспіль викликало скандал, бо за свої останні ролі він отримав не лише добрі відгуки критиків, а й «Золоті глобуси» (у 1999 році – як кращий драматичний актор за «Шоу Трумена» Пітера Уїра, у 2000-му – як кращий комедійний). Напевно, той факт, що комік-суперзірка завоював популярність завдяки стрічкам, які, м’яко кажучи, не вирізнялись інтелектом, багатьом заважав об’єктивно оцінювати його серйозніші роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *