Бен Фостер

Бен Фостер (Ben Foster / Бен Фостер) народився 29 жовтня 1980 р. у Бостоні (штат Масачусетс). Його батьки, Джилліан та Стівен Фостери, в молодості були хіпі і протестували проти війни у В’єтнамі. Дитинство Бена пройшло у місті Ферфілд (штат Коннектикут). З восьми років майбутній актор брав участь у шкільних виставах, а в десять років зіграв у постановці, яку показували в одному з чотирьох міських театрів Ферфілда. В 11 років Бен виконав головну роль у мюзиклі “Ти хороша людина, Чарлі Браун”. Наступного року він дебютував як драматург і режисер власної п’єси, яка зайняла друге місце на конкурсі юних талантів штату Коннектикут.

ben-foster1.jpg

Потім у міському театрі за цією п’єсою поставили виставу, де Фостер зіграв головну роль. У 14 років Бен почав вчитися на акторських курсах для обдарованих дітей Interlochen Theater Arts Summer Program Interlochen у Мічигані. Після їх закінчення він покинув школу і вирушив до Лос-Анджелесу, де й розпочав свою акторську кар’єру.

У 1995 р. Фостер записав на аудіокасету кілька своїх домашніх реприз і відіслав її спеціалісту з підбору акторів Сесілії Адамс. Прослухавши запис, Адамс подзвонила батькам Бена і сказала, що вони повинні негайно відправити сина на проби. Наступного дня Фостер вже був на “фабриці мрій”, і його кінодебютом стала роль Тревіса, кумедного безпосереднього хлопця, у фільмі “Підробка” (1996). Другим кроком Бена до слави був культовий серед підлітків телесеріал “Згадати майбутнє”. За виконання ролі Джеймса Такера у ньому актор отримав дві нагороди “Gemini Award”.

ben-foster2.jpg

У 1998-му Фостеру запропонували роль підлітка-вбивці у стрічці каналу NBC “Я чекала на тебе”. Потім була помітна роль у напівавтобіографічній картині Баррі Левінсона “Висоти свободи” про життя американського містечка Балтімор у 1950-х, де Бен знявся разом з Едріаном Броді. Актор чудово зіграв підлітка-бунтівника, який на Хелловін надягав костюм Гітлера і всупереч моралі тих років зустрічався з темношкірою однокласницею (Ребекка Джонсон). Прототипом персонажу Фостера був двоюрідний брат режисера Левінсона Едді. Після “Висот” Бен з’явився у двох епізодах серіалу каналу NBC “Диваки і божевільні”, де зіграв розумово відсталого студента Елі. Пізніше шоу закрили, а за його мотивами і з тими ж акторами створили картину “За будь-яку ціну” – молодіжну версію “Сірано де Бержерака”.

ben-foster3.jpg

На великий екран актор повернувся у 2001 р., знявшись разом з [Кірстен Данст->cirsten-dunst] у молодіжній комедії “Вірус кохання”. Того ж року він мав зіграти Джеймі Сміта у стрічці [Рідлі Скотта->ridley-scott] [“Чорний яструб”->black-hawk-dawn], проте не зміг цього зробити через серйозне пошкодження, яке отримав під час підготовки до зйомок. Його замінив Чарлі Хофхеймер; натомість Фостер виконав головну роль у фільмі “Великі неприємності”. Проривом у кар’єрі актора став трилер “Заручник” (2005), де він блиснув похмурою чуттєвістю у ролі молодого психопата Марса Крапчека. Стрічка в цілому не викликала особливого ентузіазму у глядачів, однак роботу Бена називали головною причиною для її перегляду. Серед наступних картин Фостера найвідомішими є третя частина кінокоміксу [“Люди Ікс”->x-men-3], де актор перевтілився в мутанта Ангела, кримінальна драма [“Альфа Дог”->alpha-dog] (2006), вестерн “Потяг на Юму” (2007), фільм жахів [“30 днів ночі”->30-days-of-night] (2007) і фантастичний трилер “Пандорум” (2009).

2 коментаря для “Бен Фостер”

  1. Ще одна його рання робота “Бах, Бах ти мертвий”, грає підлітка який хотів підірвати школу, не знаю якого року, не цікавився, просто недавно переглядав, гарно зіграв і фільм взагалі особисто мені дуже сподобався.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *