Джаред Лето

Джаред Лето (Jared Leto / Джаред Лето) народився 26 грудня 1971 р. містечку Босер (штат Луїзіана). Своїм інтересом до мистецтва він завдячує своїй матері Констанс, яка всіляко заохочувала Джареда і його старшого брата Шеннона. Майбутній актор ріс ініціативною і впевненою у собі дитиною. У 12 років він почав працювати – мити посуд у невеликій їдальні у Вірджинії, а в 16 вже підробляв швейцаром. В ці роки Лето багато подорожував зі своєю сім’єю, жив на Гаїті або в комуні у Колорадо. Його дідусь служив у повітряних військах, тому мандрівний спосіб життя був для родини нормою. Закінчивши школу, Джаред подав документи до університету мистецтв у Філадельфії. Він спеціалізувався на вивченні живопису і пізніше перевівся в університет образотворчих мистецтв у Нью-Йорку. Будучи студентом, Лето написав сценарій і виконав одну з головних ролей у власному фільмі “Радість, що плаче”. Це визначило його подальшу долю.

jared-leto1.jpg

У 1992 р. Джаред переїхав з Нью-Йорка у Лос-Анджелес. До того часу він вже встиг накопичити певний досвід в акторській кар’єрі, а по-справжньому відомим його зробила роль Джордана Каталано у недовговічному серіалі “Моє так зване життя”, де також знімалась Клер Дейнс. У 1996-1997 рр. Лето входив до списку 50 найвродливіших людей світу, складеного журналом “People”.

jared-leto2.jpg

Кінодебютом актора можна вважати незалежну стрічку з Алісією Сілверстоун “Круті й божевільні” (1994), але на великому екрані він вперше з’явився у картині “Клаптикова ковдра” (1995) з Вайноною Райдер. У 1997 р. Джаред виконав роль, яка спочатку призначалась Тому Крузу, у фільмі “Префонтейн”, історії життя легендарного бігуна Стіва Префонтейна. Наступний рік був для актора особливо успішним: він став частиною зоряного ансамблю військової драми Теренса Маліка “Тонка червона лінія” разом з [Джорджем Клуні->george-clooney], [Ніком Нолтом->nick-nolte] та [Шоном Пенном->sean-penn] і знявся у фільмі жахів “Міські легенди” та у картині “Безіл” з [Крістіаном Слейтером->christian-slater] і [Клер Форлані->claire-forlani].

У 1999 р. Лето зіграв у стрічках “Бійцівський клуб” та [“Перерване життя”->girl-interrupted]. Деякі його роботи ставали культовими: це стосується “Американського психопата” (2000) і особливо “Реквієму мрії” (2000). У драмі Даррена Аронофскі актор чудово зіграв бруклінського юнака, який пристрастився до героїну, і показав себе гідним партнером Елен Берстін та Дженніфер Коннеллі. Серед інших відомих проектів за участю Джареда – епопея Олівера Стоуна [“Александр”->alexander], трилер “Збройний барон” з [Ніколасом Кейджем->nicolas-cage] і драма “Розділ 27” про вбивцю Джона Леннона – Марка Чепмена (в останньому фільмі Лето також виступив продюсером).

jared-leto3.jpg

Джаред Лето є вокалістом альтернативної групи 30 Seconds to Mars, яку він та його брат Шеннон заснували у 1998 р. Перший альбом колективу, який отримав назву самої групи, було записано у 2002 р. Реліз другої платівки відбувся у 2005 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *