Алі Лартер

Елісон Елізабет Лартер, або Алі Лартер (Ali Larter / Али Лартер) народилась 28 лютого 1976 р. у містечку Черрі-Гілл. Її батько Денфорт Лартер займається вантажоперевезенням, мати Маргарет – домогосподарка. Майбутня актриса навчалась у середній школі Карузі та у вищій школі Черрі-Гілл. Кар’єра Алі розпочалась, коли їй було 13 років. Модельний агент побачив її на вулиці і запропонував знятися в рекламі Phillies, а пізніше вона підписала контракт з Ford Models у Нью-Йорку. Працюючи моделлю в Італії, Лартер зустріла там актрису Емі Смарт і миттєво з нею подружилася. Смарт переконала Алі зайнятися акторством; вони разом перебралися до Лос-Анджелесу, оселившись в одній квартирі.

larter1.jpg

У листопаді 1994 р. Лартер, назвавшись Алегрою Коулман, знялась для журналу Esquire. Стаття у цьому журналі описувала стосунки фіктивної моделі з Дейвідом Швіммером, повідомляла, що Квентін Тарантіно розстався з Мірою Сорвіно, щоб зустрічатися з Алегрою, і що вона пройшла проби для фільму Вуді Аллена. Навіть після викриття багато агентств бажали працювати з Коулман.

Свої перші професійні ролі Лартер отримала у 1997 р., коли з’явилась в епізоді серіалу “Непередбачувана Сюзан” з Брук Шилдс і в телесеріалі “Сини Чикаго”. Після цього акторка знялась у серіалах “Затока Доусона”, “Надія Чикаго”, “Журнал мод”. На великому екрані вона дебютувала у 1999 р. у молодіжній стрічці “Студентська команда” з Джеймсом Ван Дер Біком та своєю подругою Емі Смарт. Фільм з 18-мільйонним бюджетом зібрав у прокаті США 53 млн. доларів, однак проривом для Лартер не став. Після нього Алі знялась у молодіжних комедіях “Бігом від кохання” та “Зведи мене з розуму” і в римейку фільму жахів “Будинок нічних привидів”.

larter2.jpg

Першим великим успіхом у кіно для Лартер став молодіжний фільм жахів [“Пункт призначення”->final-destination] (2000). Наступного року вона знялась у комедії “Блондинка в законі” з [Різ Візерспун->reese-witherspoon], вестерні “Американські герої” з [Коліном Фарреллом->colin-farrell] та у картині Кевіна Сміта “Джей і Мовчазний Боб завдають удару у відповідь”, а також з’явилась на обкладинці журналу Maxim. У 2003 р. Алі повторила свою роль Клер Ріверс у продовженні “Пункту призначення”, а у 2004-му виступила асистентом продюсера й виконавицею головної ролі у трилері “Потрійна підстава”.

larter3.jpg

У вересні 2006 р. актриса почала зніматися у фантастичному серіалі “Герої”. За роль Нікі Сандерс, колишньої стриптизерки, у якої з’являється надлюдська сила, Лартер висували на премію у галузі фантастики “Сатурн”. У третьому сезоні серіалу Алі почала грати нового персонажа – Трейсі Штраус, яка може заморожувати об’єкти. У 2007 р. актриса посіла шосте місце у “гарячій” сотні журналу Maxim, а наступного року опинилась відразу у трьох списках найбільш сексуальних жінок світу. Додаткову популярність їй принесла роль Клер Редфілд у кіносеріалі [“Оселя зла”->resident-evil-3], знятому за мотивами популярної комп’ютерної гри.

1 коментар для “Алі Лартер”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *