Ендрю Гарфілд

Ендрю Гарфілд (Andrew Garfield / Эндрю Гарфилд) народився 20 серпня 1983 р. у Лос-Анджелесі, в сім’ї англійки з Есексу та корінного жителя Каліфорнії. У три роки він разом з батьками переїхав до Великобританії. У них був невеликий бізнес, пов’язаний з дизайном інтер’єрів, а пізніше батько став головним тренером збірної з плавання міста Гілфорд. Ендрю виріс у графстві Суррей, у дитинстві хотів стати співаком та композитором і брав уроки класичної гітари, потім захопився гімнастикою. “Коли у мене вперше вийшло зробити сальто назад, я на секунду відчув себе надлюдиною”, – згадує Гарфілд. Уроки акторської майстерності він почав брати ще у 15 років, грав на сцені молодіжного театру у постановці “Багсі Мелоун”, потім приєднався до невеликої трупи юних акторів.

garfield1.jpg

Закінчивши середню школу, Гарфілд недовго розмірковував про вибір життєвого шляху і подав документи у Центральну школу драматичного мистецтва у Лондоні. У 2004 р. він отримав диплом і того ж року здобув премію “MEN Theatre Award” за виконання ролі у виставі “Кес” у Королівському театрі Манчестеру. Через рік на цій же сцені актор зіграв Ромео. У 2006 р. Ендрю відзначили нагородою “Evening Standard Theatre Award”, а на Берлінському кінофестивалі 2007 р. журі визнало його найперспективнішим талантом.

garfield2.jpg

Першою помітною роллю Гарфілда у кіно був американський студент у драмі [“Леви для ягнят”->lions-for-lambs] (2007), де головні ролі виконали [Том Круз->tom-cruise], [Меріл Стріп->meril-streep] та [Роберт Редфорд->robert-redford]. За гру у телевізійній картині “Хлопчик А” актора відзначили премією Британської кіноакадемії. У 2008 р. Ендрю знявся в історичній мелодрамі “Ще одна з роду Болейн”, а у відомій стрічці “фентезі” Террі Гілліама “Імаджинаріум доктора Парнаса” (2009) знову став членом надзвичайного акторського ансамблю ([Хіт Леджер->heath-ledger], [Джонні Депп->johnny-depp], [Колін Фаррелл->colin-farrell], [Джуд Лоу->jude-law]). Після цього актор взяв участь у британському науково-фантастичному трилері “Не відпускай мене” і у драмі [“Соціальна мережа”->social-network]. Він також дебютував як модель, з’явившись у парі з Лілі Коул на обкладинці грудневого глянцевого журналу Vogue.

garfield3.jpg

Компанія “Соні”, вирішивши “перезавантажити” свій кіносеріал про Людину-павука, довго шукала актора на роль Пітера Паркера, юнака, який одного дня раптово отримує суперсили. Зупинивши вибір на Ендрю Гарфілді після його успіху у “Соціальній мережі”, студія пояснила це тим, що він поєднує у собі вразливість юності та впевненість і силу знаменитого героя. “Мені досі не віриться, – зізнавався актор. – Коли я дізнався, що гратиму Людину-павука, то відчув, що навколо мене ніби росте пузир, і я в ньому плавав якийсь час. А потім пузир лопнув, і я подумав: “Що ж, я просто актор, я ж насправді не стану Людиною-павуком”.

Останнім часом Гарфілд зустрічається з американською актрисою Шеннон Вудвард.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *