Некерований

Некерований (Unstoppable / Неуправляемый). Трилер. США, 2010. Режисер [Тоні Скотт->tony-scott]. У ролях: [Дензел Вашингтон->denzel-washington], [Кріс Пайн->chris-pine], [Розаріо Доусон->rosario-dawson], Джессі Шрем, Кевін Данн.

unstoppable-movie-poster.jpg

Френк Барнс (Вашингтон) працює машиністом вже 28 років і не відчуває жодних радощів, коли йому дають молодого напарника на ім’я Вілл Колсон (Пайн). Обоє вони невдовзі отримують шанс довести свою мужність: лише від них залежить, чи вдасться наздогнати і зупинити некерований потяг з токсичними відходами.

Сценарій Марка Бомбека базується на реальному випадку, коли товарний потяг з небезпечними хімікатами понад дві години їхав без усякого контролю і керування, поки його не зупинили інженери-шляховики. “Я прочитав сценарій на одному диханні, – розповідає Тоні Скотт. – Поступово образи ставали все сильнішими, а дія розгорталась ніби сама собою, там була присутня рушійна сила, що не слабшала”. За словами 66-річного режисера, цей проект став для нього найтяжчим як морально, так і фізично. До нього “Некерованим” два роки безрезультатно займався Мартін Кембелл (“Золоте Око”).

Це вже п’ята спільна робота Скотта та Дензела Вашингтона, причому у їх попередній стрічці “Захоплення підземки 123” дія теж відбувалась на залізниці, точніше, у захопленому бандитами вагоні нью-йоркської підземки. Актор пройшов прискорений курс навчання, провів кілька днів з машиністами і тепер вміє робити відчеплення і зчеплення з іншим потягом, давати задній хід. Взяти на другу головну роль 30-річного Кріса Пайна, який прославився завдяки “Зоряному шляху”, постановнику запропонував сам Дензел.

Під час зйомок одного з найбільш напружених моментів у фільмі, коли потяг сходить з рейок, довелося на п’ять годин перекрити головну залізничну розв’язку міста Емпоріум. У картині використали 8 локомотивів та 60 окремих вагонів. Кожен з вагонів весь час проходив планові перевірки згідно зі стандартними правилами експлуатації. Дія “Некерованого” за часом охоплює один день, причому основні події займають приблизно дві години. Зйомки ж велися безперервно майже чотири місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *