Гаррет Хедлунд

Гаррет Хедлунд (Garrett Hedlund / Гаррет Хедлунд) народився 3 вересня 1984 р. у місті Розо (штат Міннесота) на півночі США. Дитинство він провів на фермі поблизу невеликого містечка. Гаррет був третьою дитиною у сім’ї зі шведським корінням, яка складалася з батька Роберта, матері Крісті, старших брата Натаніеля і сестри Аманди. Через кілька років після його народження батьки розлучилися. Коли хлопчик був у дев’ятому класі, сім’я перебралася до Скоттсдейлу (штат Арізона). Там Гаррет почав займатись акторською майстерністю з репетитором. У школі майбутній актор також займався реслінгом і футболом. Після її закінчення Хедлунд вже знав, ким хоче бути: він вирушив до Лос-Анджелесу робити кар’єру актора.

hedlund1.jpg

Спочатку Гаррет став фотомоделлю журналів “L.L. Bean” та “Teen Magazine”. Лише через місяць після переїзду до Лос-Анджелесу він зіграв Патрокла в історичному блокбастері Вольфганга Петерсена [“Троя”->troy] (2004). Партнером Хедлунда на знімальному майданчику був знаменитий [Бред Пітт->brad-pitt]; для ролі дебютанту довелося набрати 30 фунтів м’язевої ваги. На церемонії “Teen Choice Award” актора номінували на приз за найкращий дебют, а гонорару за роль вистачило на купівлю квартири у Лос-Анджелесі.

hedlund2.jpg

Другим фільмом Гаррета став “У променях слави” (2004), де він знявся разом з [Томмі Лі Джонсом->tommy-lee-jones]. Роль знову була спортивною (член шкільної футбольної команди Дон Білінгслі), тому перед зйомками актору довелося набрати ще 20 фунтів. Цікаво, що в дитинстві кумиром Хедлунда був Тім Макгроу: на фермі, де ріс хлопчик, радіо ловило лише одну хвилю, а на ній часто транслювали пісні саме цього виконавця. Саме Макгроу зіграв у стрічці батька героя Гаррета.

У кримінальній драмі “Чотири брати” (2005) з Марком Валбергом актору дісталась вже одна з головних ролей – один з чотирьох братів, чию матір вбили. Однак для цієї картини йому довелося скидати усю масу, яку він набирав для двох попередніх ролей. Того ж року Хедлунд знявся у фільмі [“Ерагон”->eragon] (2006) за романом Крістофера Паоліні, проте не зміг відвідати його лондонську прем’єру, бо незадовго до цього зламав руку, катаючись на сноуборді. У 2007 р. він взяв участь у трилері “Смертний вирок” та комедії “Крута Джорджия” з Ліндзі Лохан, у 2010-му зіграв Луїса у стрічці “Хектік” і самого себе у серіалі “НВО: перший погляд”.

hedlund3.jpg

Після [“Трону”->tron-legacy] Гаррет знявся в довгоочікуваній екранізації знаменитого роману Джека Керуака “На шляху”, де перевтілився в одного з головних героїв – Діна Моріарті. В інтерв’ю він заявив: “Ця книга дуже важлива для мене. Я прочитав її в 16 чи в 17 років, а нещодавно заліз в Інтернет і дізнався, що її екранізацією займається сам Коппола. Я тоді подумав, що мені не вдасться отримати хоч якусь роль у проекті. Зараз я Дін Моріарті і я дуже щасливий”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *