Механік

Механік (The Mechanic / Механик). Трилер. США, 2011. Режисер Саймон Вест. У ролях: [Джейсон Стетем->jason-statham], [Бен Фостер->ben-foster], Дональд Сазерленд, Кріста Кемпбелл.

mechanic-poster.jpg

Професійний кілер (Стетем), який мріє відійти від справ, бере собі в учні сина однієї зі своїх жертв. Юнака не цікавить помста – він хоче навчитися усього, що знає його вчитель, і зайняти його місце…

Майже 40 років тому англієць Майкл Віннер дебютував у Голлівуді трилером “Механік” з Чарлзом Бронсоном у головній ролі. Фільм став мало не революційним: його перші 15 хвилин повністю позбавлені діалогів, а в фіналі гинуть обидва головні герої. Чутки про можливий римейк “Механіка” ходили давно. Років десять тому подейкували, що Сильвестр Сталлоне хоче купити права на два фільми Віннера – “Механік” та “Жага смерті”. Років п’ять тому проектом римейку цікавився Майкл Даглас. Але чутки залишались чутками до лютого 2009 р., коли продюсери старої версії Роберт Чартофф та Ірвін Вінклер під час Берлінського кінофестивалю виставили на продаж права на створення римейку. Їх купила компанія “Міленіум”, яка за кілька тижнів розкрутила проект з тими ж продюсерами, які робили оригінал. У квітні стало відомо, що режисером стане Саймон Вест (“Повітряна в’язниця”), а у травні роль, яку раніше виконував Бронсон, отримав Стетем.

Спочатку прихильники старої версії сприйняли ідею римейку негативно, проте після приходу Стетема незадоволених стало менше: цей проект може стати для нього шансом розкрити здібності драматичного актора. Тим паче що йому підібрали чудового партнера – Бена Фостера. Автори нової версії хотіли створити для своєї стрічки зовсім інший візуальний ряд, тому знімали у Новому Орлеані, Детройті, Вашингтоні і навіть у штаб-квартирі ЦРУ у Ленглі. Зйомки почалися 14 жовтня 2009 р. Знімальна група орендувала великий ангар та автостоянку у Ковінгтоні неподалік від Нового Орлеану, де знімали сцену автомобільної погоні. Кіномани хотіли спостерігати за зйомками, однак місцева поліція огородила знімальний майданчик і нікого не пускала за огорожу з міркувань безпеки.

Оскільки сюжет старого фільму добре відомий, перед сценаристами стояло непросте завдання: переробити історію так, щоб глядачів у фіналі чекав сюрприз, який водночас був би вірний оригіналу. Спочатку сценарієм займався Шейн Салерно, проте його версія не сподобалась продюсерам, і його змінили Річард Венк та Льюїс Джон Карліно (автор оригінального сценарію).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *