Початковий код

Початковий код (Source Code / Исходный код). США-Франція, 2011. Режисер Дункан Джонс. У ролях: [Джейк Гілленхаал->jake-gyllenhaal], [Мішель Монаган->michelle-monaghan], [Вєра Фарміга->vera-farmiga], Джеффрі Райт, Майкл Арден, Кес Анвар.

Source_Code_Poster.jpg

Спецагент Колтер Стівенс (Гілленхаал) може повертатися назад у часі на вісім хвилин. Він використовує цю можливість, щоб розслідувати жахливий вибух потяга.

Ідею про людину, здатну переміщатися назад у часі на короткий час, продюсеру Марку Гордону запропонував сценарист Бен Ріплі. Півроку чи рік вони разом розробляли сюжет. “Технологію початкового коду не до кінця розуміють навіть персонажі фільму, – пояснює Ріпі. – Що трапляється з початковим кодом, коли ми з нього виходимо? Ми не знаємо. Чи існував він до нас, чи ми його створили? Нам це теж невідомо”.

Головну роль Гордон запропонував Гілленхаалу, з яким працював над “Післязавтра”. Погодившись, Джейк у свою чергу порадив режисера Джонса, чий перший фільм “Місяць 2112” справив на нього велике враження. Постановник вважає, що “Початковий код” – це “суміш гумору та елементів наукової фантастики, яка сподобається глядачу, бо йому не треба продиратися крізь глибокі наукові теорії”.

2 коментаря для “Початковий код”

  1. крутезний фільм, Дункан Джонс не розчарував – навіть не очікували такого повороту подій. любителі екшенів будуть в захваті!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *