Священик

Священик (Priest / Пастырь). Містичний трилер. США, 2011. Режисер Скотт Чарлз Стюарт. У ролях: [Пол Беттані->paul-bettany], [Кем Жиганде->cam-gigande], [Карл Урбан->carl-urban], [Меггі Кью->maggie-q].

priest_poster.jpg

Дія відбувається у постапокаліптичному світі у стилі Дикого Заходу. Вампіри викрадають дівчину з маленького містечка, і священик та борець з нечистю (Беттані) змушений залишити місто, щоб розшукати її і врятувати.

З 13 травня стрічку “Священик” можна буде переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Початкову ідею фільму взяли з однойменної 16-томної серії коміксів корейського художника Мін-Ву Хена, де поєднувались західний та азіатський стилі. Сценарист Корі Гудман вписав у змальований там світ персонажів, які нагадують про класичний вестерн “Шукачі” (1956) Джона Форда з Джоном Вейном, Джеффрі Хантером та Наталі Вуд у головних ролях (у “Священику” теж все починається з викрадення дівчини).

“Священик” – друга режисерська робота Скотта Чарлза Стюарта після апокаліптичної картини “Легіон” 2010 р. Він добре знається на відеоефектах, бо раніше створив одну з найуспішніших компаній у цій галузі “The Orphanage”. У своїй новій стрічці Стюарт вирішив зробити наголос на тому, що знаходило відгук у ньому самому: “Я зрозумів, що це історія про те, як люди йдуть на жертви. Зокрема, це фільм про солдатів, які вирушають на війну за праву, як їм здається, справу, але ця війна ламає їх долі. Суспільство живе своїм життям, і вони йому більше не потрібні, тому вони повертаються не героями, а ізгоями. Зі священиками відбувається саме це”. Вампіри у “Священику” – раса, більше схожа на кажанів, ніж на людей. У них набагато більше спільного з Носферату Макса Шрека, ніж з Едвардом Калленом ([Роберт Паттінсон->robert-pattinson]) з кіносеріалу “Сутінки”.

Гудман характеризує героя Беттані як “наполовину Клінта Іствуда, наполовину Джона Вейна, з татуюванням хреста на обличчі”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *