Меланхолія

Меланхолія (Melancholia / Меланхолия). Драма. Данія-Швеція-Франція, 2011. Режисер Ларс фон Трієр. У ролях: [Кірстен Данст->kirsten-dunst], Шарлотта Генсбур, Кіфер Сазерленд, Александр Скарсгорд, Шарлотта Ремплінг, Стеллан Скарсгорд, Джон Херт, Удо Кір, Бреді Корбет.

melancholia_poster.jpg

Пролог розповідає про загибель Землі внаслідок зіткнення з планетою Меланхолія. Далі показано події днів, які передують катастрофі. Перша частина присвячена весіллю Джастін (Данст), яка несподівано розчаровується у цій події. Героїнею другої частини є сестра Джастін, Клер.

Спочатку фон Трієр планував взяти на роль Джастін Пенелопу Крус, проте актриса відмовилась заради четвертої частини “Піратів Карибського моря”.

Картина входила до конкурсної програми 64-го Каннського фестивалю. Данст відзначили премією за найкращу жіночу роль, але фільм також опинився у центрі великого скандалу. Виступаючи на прес-конференції перед прем’єрою стрічки, фон Трієр зробив декілька дивних заяв. Він пообіцяв, що його наступною роботою буде чотиригодинний порнофільм, сказав, що розуміє Гітлера у деяких питаннях, назвав ізраїльтян “гемороєм”, а себе – нацистом. Після цього організатори фестивалю оголосили режисера персоною нон грату і заборонили йому відвідувати церемонію вручення нагород фестивалю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *