Ковбої проти прибульців

Нечасто буває, що назва стрічки настільки точно відповідає її змісту: тут дійсно ковбої воюють з прибульцями. Щоправда, назва звучить досить-таки кумедно, тоді як фільм зроблено в серйозній манері. Видовищності картини це у жодному разі не шкодить, в чому зможуть переконатись усі, хто перегляне її в залах львівської “Планети кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”.

cowboys_and_aliens1.jpg

Трошки сухого гумору в діалогах є, але загалом це серйозна і місцями драматична історія про людину, яка шукає власне минуле, а потім вчиться з цим минулим жити. Дуже дивно, що першим вибором режисера був [Дауні-мол.->robert-dawney-jr], тому що [Крейгу->daniel-craig] головна роль пасує ідеально, вона немовби для нього писалась (або принаймні переписувалась). Навряд чи він стане новим Джоном Вейном (вестерн залишається майже мертвим, скільки б разів його не намагались воскресити), але даний жанр йому пасує.

Так само чудово сприймається у ролі суворого, але доброго в душі полковника Форд. Ще “Зоряні війни” свідчили, що кіноковбойство у нього в крові, але тут роль дає йому можливість скористатись різними фарбами, від добре знайомої саркастичної посмішки “Та невже?” до болю і відчаю в очах, коли герой втрачає близьку людину.

cowboys_and_aliens2.jpg

Олівія Вайлд – якщо і плюс, то невеликий: радує око у фільмі, який без неї залишився би повністю чоловічим, а в цілому продовжує свою лінію “дівчини не з цього світу” з “Трона”, тобто швидше присутня на екрані, ніж грає. Як і в будь-якому справжньому вестерні, вистачає другорядних персонажів, з яких найбільше запам’ятовуються [Сем Роквелл->sam-rockwell] (лікар) та Кленсі Браун (священик).

Спецефекти сучасні, хоча монстри-прибульці цілеспрямовано прийшли з класу “Б”. Про екшн-сцени нічого поганого сказати не можна: їх якраз вистачає і не забагато, вони масштабні і продумані, відеокліпного мерехтіння немає, завжди чітко видно, хто куди біжить і з ким б’ється.

cowboys_and_aliens3.jpg

Чи потягли б Крейг з Фордом проект “чистого” вестерну без елементів фантастики? Швидше за все, так, однак навряд чи подібний задум зацікавить великі голлівудські студії. Ідею про продовження відкидати не можна, але для неї сценаристам доведеться добре попрацювати головою, щоб вигадати свіжу фішку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *