Аполлон-18

Аполлон-18 (Apollo 18 / Аполлон-18). Фантастичний трилер. США, 2011. Режисер Гонсало Лопес-Гальєго. У ролях: Воррен Крісті, Ллойд Овен.

apollo_18_poster.jpg

З 1 вересня стрічку “Аполлон-18” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Створений у напівдокументальному стилі фільм побудовано навколо польоту на Місяць, який було скасовано, однак, на думку авторів картини, він не лише відбувся, а й привів до виявлення доказів існування інопланетного життя.

Продюсував “Аполлон-18” Тімур Бекмамбетов ([“Особливо небезпечний”->wanted]), а фінансувати взялися брати Вайнштейн. Їх компанія підготувала прес-реліз і зайнялася вірусним маркетингом. Згідно з вигаданою ними легендою, відеозаписи з борту космічного корабля Бекмамбетов зовсім випадково знайшов у “Роскосмосі”, де підшукував матеріали для документальної тривимірної стрічки, приуроченої до п’ятдесятирічного ювілею космонавтики 12 квітня 2011 р. “Вперше ми дізнались про Тімура у 2004 р., коли побачили його “Нічний дозор”, – розповідав Харві Вайнштейн. – Нещодавно він показав нам матеріал, ніким раніше не бачений, в якому видно результати місії “Аполлона-18”. Як кінематографісти ми просто зобов’язані показати його на великому екрані, щоб глядачі самі зробили висновок”. Насправді сценарій Браяна Міллера усього лише переміг у конкурсі, влаштованому компанією Bazelevs на фестивалі фільмів “екшн” в Астані, організатором якого є Бекмамбетов. Справжніх подій у ньому не більше, ніж у популярних подібних картинах “Відьма з Блер” та “Паранормальне явище”.

Зйомки фільму проходили з 20 грудня 2010 р. до 14 січня 2011 р. у Британській Колумбії. Роботу над стрічкою намагались провести якомога швидше, і її прем’єру спочатку призначили на 4 березня 2011 р., однак потім переносили п’ять разів на рік. Картину обіцяли випустити 22 квітня 2011 р., потім 6 січня 2012 р., 26 серпня 2011 р. Насправді ж вона вийшла на екрани світу 1 вересня 2011 р.

Сценарій не просто переходить від одного об’єктиву до іншого, а використовує арсенал усіх можливих дефектів і технічних неполадок, від зйомки зі швидкістю один кадр на секунду до розмагніченої аудіодоріжки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *