Код доступу “Кейптаун”

Код доступу “Кейптаун” (Safe House / Код доступа “Кейптаун”). Трилер. США, 2012. Режисер Даніель Еспіноза. У ролях: [Дензел Вашингтон->denzel-washington], [Раян Рейнольдс->ryan-reynolds], Нора Арнезедер, [Брендан Глісон->brendan-glison], Роберт Патрік, Сем Шепард, Лаям Каннінгем, Рубен Блейдс, [Вєра Фарміга->vera-farmiga], Юель Кіннаман.

safe_house_poster.jpg

З 9 лютого стрічку “Код доступу “Кейптаун” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Метт Вестон (Рейнольдс) – молодий співробітник ЦРУ, чиє завдання – підтримувати у робочому стані конспіративну квартиру в Кейптауні. Він нудьгує на своєму посту, поки до нього не привозять небезпечного злочинця Тобіна Фроста (Вашингтон)…

Автор сценарію “Коду” Дейвід Гуггенхайм працює старшим редактором у щотижневику US Weekly. Він написав сценарій у вільний від роботи час і у лютому 2010 р. виставив його на торги. Протягом доби сценарій був проданий (подейкують, за 600 тисяч доларів). У початковій версії сценарію дія розгорталась у Ріо-де-Жанейро.

“Код доступу “Кейптаун” – це перший англомовний проект шведського режисера Даніеля Еспінози. На роль Фроста відразу затвердили Вашингтона, на роль Метта претендували [Сем Вортінгтон->sam-wartington], Шая Ла Беф, Джеймс Макевой, Тейлор Кітч, Гаррет Хедлунд, Зак Ефрон, [Ченнінг Татум->channing-tatum], Джейк Гілленхаал, [Том Харді->tom-hardy], Кріс Хемсворт, [Кріс Пайн->chris-pine].

Зйомки фільму проходили у Кейптауні у лютому-травні 2011 р. “Бувало, що ми протягом місяця знімали сцени, в яких не було жодної сторінки діалогу. Нам довелося багато бігати і стрибати. Я навіть травмував коліно”, – згадує Вашингтон. “Дуже незвичне відчуття: тут немає комп’ютерної графіки, все по-справжньому, – каже Рейнольдс. – Думаю, таке кіно насправді захопить глядача. Рух у Кейптауні дуже насичений: я розбивав цей бідний ВMW 1988 року випуску приблизно 20 разів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *