Анна Кареніна

Анна Кареніна (Anna Karenina / Анна Каренина). Драма. Великобританія, 2012. Режисер Джо Райт. У ролях: [Кіра Найтлі->kira-knightly], [Джуд Лоу->jude-law], Аарон Тейлор-Джонсон, Метью Макфейден, Келлі Макдональд, Мішель Докері, Алісія Вікандер, Домнал Глісон, [Емілі Вотсон->emily-watson], Олівія Вільямс, Рут Вілсон, Холідей Грейнджер.

AnnaKarenina2012Poster.jpg

З 1 січня стрічку “Анна Кареніна” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Історія про трагічне кохання заміжньої дами Анни Кареніної до молодого офіцера графа Вронського на тлі кохання і щасливого сімейного життя Костянтина Левіна і Кітті Щербацької.

“Ідея екранізувати “Анну Кареніну”, відверто кажучи, не нова, – каже продюсер Тім Бівен. – Зовсім не нова – існує безліч екранізацій. Але все ж таки Джо Райт наважився теж спробувати і прийшов у компанію “Воркінг Тайтл” з цією ідеєю. Майже відразу вони зрозуміли, що єдина людина, яка може адаптувати цю колосальну книгу, – це Том Стоппард. Він почув про цю ідею, прочитав книгу і перечитав її п’ять разів, після чого подивився усі до єдиної існуючі екранізації і прийшов до маловтішного – або, навпаки, обнадійливого – висновку, що все це робили вкрай неправильно”.

Головну роль виконала Найтлі, яка працювала разом з Райтом над [“Гордістю та упередженням”->pride-and-prejudice] і [“Спокутою”->atonement] (однією з претенденток на роль була Кейт Бланшетт). Акторка вважає, що книга – про жінку, яка поводиться, у певному сенсі, підло і низько, тому її нелегко грати, не намагаючись нічого прикрасити чи спростити. Найтлі каже, що деякі нюанси в героїні їй не подобаються, проте зізнається, що здатність маніпулювати і прикидатися притаманна і їй. Раніше вона бачила кілька екранізацій “Анни Кареніної”, зокрема чорно-білу стрічку з Гретою Гарбо та англійський серіал з Гелен Маккрорі, однак не захотіла переглядати жодну з них до зйомок. Роман здається актрисі дивним: “Я не до кінця розумію особисте ставлення Толстого до Анни: подобається вона йому чи він її ненавидить, герой вона чи антигерой. Часом здається, що він її зневажає”.

Одним з претендентів на роль Вронського був [Роберт Паттінсон->robert-pattinson]. Головною претенденткою на роль Кітті була американка Сірша Ронан (номінація на “Оскар” за “Спокуту”), але вона була змушена відмовитись через тривалий знімальний графік. Замість неї запросили шведську актрису Алісію Вікандер. На роль Левіна претендував Джеймс Макевой, проте дісталась вона Домналу Глісону.

Костюми для фільму розробляли найвідоміші модні доми, в тому числі Dior і Balenciaga. Для головної героїні зшили 16 різних суконь, а прикраси надала компанія Chanel.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *