Мисливці на відьом

Мисливці на відьом (Hansel and Gretel Witch Hunters / Охотники на ведьм). Містичний бойовик. США, 2013. Режисер Томмі Віркола. У ролях: [Джеремі Реннер->jeremy-renner], [Джемма Артертон->gemma-arterton], [Фамке Янссен->famke-janssen], Петер Стормаре, Зої Белл, Томас Манн, Інгрід Болсай Берда.

hansel_and_gretel_witch_hunters_.jpg

З 31 січня стрічку “Мисливці на відьом” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Гензель (Реннер) і його сестра Гретель (Артертон) у дитинстві мало не загинули, потрапивши до рук відьми. Подорослішавши, вони стали мисливцями на нечисть. Мер Аугсбургу наймає їх для боротьби з відьмою Мюріел, яка тримає у жаху місто і околиці…

“Гензель і Гретель” – класична казка братів Грімм, яку екранізували понад 20 разів, якщо враховувати анімаційні фільми, телепостановки і зняту на плівку оперу. Норвезький режисер Томмі Віркола (“Мертвий сніг”), який прославився у себе на батьківщині страшними стрічками, запропонував створити більш жорстоку і реалістичну версію, з дорослим рейтингом. На роль Гретель розглядали кандидатури [Діани Крюгер->dian-krueger], [Єви Грін->eva-green] і [Нумі Рапас->noomi-rapas], але врешті-решт вибрали Джемму Артертон. Янссен заявила в інтерв’ю, що погодилась на зйомки у цій картині, щоб оплатити іпотеку за будинок.

Зйомки проходили у Німеччині, на студії Babelsberg у Потсдамі і в місті Брауншвейг з березня до травня 2011 р. У центрі Брауншвейга на головній площі побудували середньовічний ринок, де знімали чимало епізодів, зокрема сцену, де спалюють відьом. Для Віркола це перший англомовний фільм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *