Джессіка Альба

Джессіка Альба (Jessica Alba / Джессика Альба) народилась 28 квітня 1981 р. у місті Помона (штат Каліфорнія). В її жилах тече суміш іспанської, голландської, мексиканської та французької крові. Батько Джессіки служив у ВПС, і через це сім’ї весь час доводилось переїжджати: в Білоксі (штат Міссісіпі), потім назад в Каліфорнію, а звідти – в Дель Ріо (штат Техас). Лише коли Джессіці виповнилось дев’ять, сім’я остаточно осіла в Каліфорнії. Дівчинка мріяла стати актрисою з п’яти років, а в сім вперше знялась в рекламі. В 12 Альба почала брати уроки акторської майстерності, і вже через дев’ять місяців у неї з’явився свій агент.

Джессіка дебютувала в кіно у 1994 р. досить великою роллю у стрічці «Загублений табір». Вона прийшла пробуватись тільки на епізод, проте одна з вже запрошених актрис не змогла зніматись, а волосся Альби якнайкраще відповідало образу потрібної героїні. На зйомках картини «Фліппер» (1996) з Джессікою трапилась справжня пригода: її викрали з метою викупу. Все було, як у фільмах про викрадення, – шантаж, телефонні погрози і багажник автомобілю. Врешті-решт акторку знайшли цілою та неушкодженою, і цей випадок тільки додав їй популярності. Знаменитий Аарон Спеллінг запросив Джессіку у свій телехіт «Беверлі Хіллз 90210». У другій половині 90-х Альба знялась у стрічках «Нецілована» (1999) та «Рука-вбивця» (1999) і багато працювала на телебаченні, зокрема в серіалі «Темний янгол» (2000), після якого її почали називати Небесним Янголом. Знімаючись в серіалах, акторка встигла побувати в Австралії та Канаді, де взяла участь в ток-шоу Діні Петгі. Вона закінчила десятиріччя з репутацією однієї з головних надій Голлівуду.

Після дворічної перерви Альба з’явилась на кіноекранах у картинах «Інтимний словник» (2003) та «Дорогенька» (2003). У 2005 р. в прокат вийшла кримінальна драма Роберта Родрігеса [«Місто гріхів»->cin-sity], в якій актриса зіграла жертву маніяка, яку рятує поліцейський детектив (Брюс Вілліс). Іншим фільмом, який посприяв перетворенню Альбу на справжню зірку, була екранізація популярного коміксу компанії Marvel [«Фантастична четвірка»->fantastic-four]. Стрічка розповідає про боротьбу команди супергероїв з могутнім лиходієм Доктором Думом; героїня Джессіки – дівчина, яка вміє ставати невидимою.

Альба увійшла до десятки найбільш успішних жінок світу, складеної чоловічим журналом Maxim, і до списку ста найсексуальніших жінок планети від журналу FHM. Але акторка відмовляється визнавати себе секс-символом і вважає, що зобов’язана цим титулом професіоналізму голлівудських стилістів.

1 коментар для “Джессіка Альба”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *