Кріс Еванс

Кріс Еванс (Chris Evans / Крис Эванс) народився 13 червня 1981 р. у Садбері (штат Массачусетс) в сім’ї дантиста і балерини. Він ріс у Бостоні і лицедійством захопився ще в дитинстві. Батьки дозволили йому під час шкільних канікул підробляти асистентом в акторському агентстві, і за три місяці Кріс чудово розібрався у специфіці проб і прослуховувань. Закінчивши екстерном останній клас школи, Еванс переїхав у Нью-Йорк, вступив до театрального інституту імені Лі Страсберга і почав грати на сцені, зокрема в постановках шекспірівських п’єс «Два веронці» та «Сон в літню ніч». Вже тоді його називали справжнім професіоналом.

Закінчивши навчання, Кріс отримав роботу ведучого в літній програмі MTV. Оскільки Еванс завів багато знайомств у світі шоу-бізнесу ще під час роботи асистентом в агентстві, він без проблем знайшов собі акторського агента. Перші ж проби принесли йому роль у телесеріалі «Протилежна стать» (2000), а через рік Кріс став зіркою молодіжної комедії «Недитяче кіно», в якій зіграв Джейка Вілера. У 2004 р. актор з’явився на екранах у молодіжній стрічці «Вищий бал» з Ерікою Крістенсен і Скарлетт Йохансон та у трилері [«Мобільник»->cellular] з Кім Бесінгер та Джейсоном Стетемом.

Еванс довго і наполегливо боровся за роль Джонні Шторма в екранізації знаменитого коміксу [«Фантастична четвірка»->fantastic-four]: «Я багато разів ходив на проби. Ніколи не брав участь у настільки великому проекті, і мені дуже хотілось спробувати свої сили саме у такій роботі. В дитинстві я обожнював супергероїв». Вогненні спецефекти, пов’язані з персонажем, додавали на комп’ютері, а на зйомках підвішеному на тросі Крісу доводилось робити трюки в повітрі, яких його навчив тренер: «Я був вражений: виявляється, обдурити глядачів і створити враження польоту дуже легко!» У прокаті США стрічка зібрала понад 150 млн. доларів.

Час від часу Еванс влаштовує для себе безплатний акторський майстер-клас: читає сценарії знаменитих фільмів, таких, як «Обличчя зі шрамом» та «Скажений бик», уявляє, як зіграв би в них, потім бере касету і дивиться, які образи створили на екрані [Аль Пачіно->al-pacino] та[ Роберт Де Ніро->robert-de-niro]. «Присягаю, це найкраща школа для актора-початківця! – стверджує Кріс. – Спробуйте – і ви будете вражені їхніми знахідками! Вони не міняють слова, але при цьому їх герої виявляються набагато яскравішими і цікавішими, ніж ті, які є в сценарії. Тепер я теж намагаюсь йти саме таким шляхом».

Нещодавно Еванс зіграв у драмах незалежних студій «Сирота Кінг», «Жорстокі люди» та «Лондон» (в останньому фільмі він знявся зі своєю подругою Джессікою Біл), а зараз його можна побачити у [другій частині «Фантастичної четвірки»->fantastic-four-2].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *