Погані хлопці-2

Погані хлопці-2 (Bad Boys II / Плохие парни-2). США, 2003. Режисер Майкл Бей. У ролях: [Вілл Сміт->will-smith], [Мартін Лоренс->martin-lawrence], Габріель Юніон, Хорді Молья, Петер Стормар, Олег Тартаков, Джо Пантоліано.

Інтер, неділя 23 вересня, 22.50

Темношкірі поліцейські Майк Лоурі (Сміт) та Маркус Бернетт (Лоренс) отримують завдання розслідувати схему доставки наркотиків у Маямі і виходять на слід кубинського злочинця (Молья), який за допомогою російських мафіозі намагається взяти під свій контроль усю наркоторгівлю у місті…

bad-boys-2

Роботу над продовженням [«Поганих хлопців»->bad-boys] планували почати ще у 1997 р., але тоді Вілл Сміт віддав перевагу «Людям у чорному» Баррі Сонненфелда, завдяки яким остаточно закріпився у «вищій лізі» Голлівуда. Лоренс теж знявся у низці хітів, і невдовзі обидва актори опинились у «Клубі 20 мільйонів».

Підготовка до зйомок «Поганих хлопців-2» тривала сім років. За цей час неодноразово змінювався склад сценаристів: перший варіант написали Дік Клемент та Іан Ла Френес, потім їх витвір доробляли Маріанна і Кормак Вібберлі («Обманути всіх», «Шостий день»), а також Браян Хелгеленд («Таємниці Лос-Анджелеса»). Продюсери збирались доручити постановку Тому Дею («Шанхайський полудень»), проте через деякий час режисерське крісло знову зайняв Майкл Бей, який потрапив до списку найкасовіших американських постановників, знявши «Скелю», «Армагеддон» та «Перл Харбор».

Бюджет «Поганих хлопців-2» склав 130 млн. доларів. Зйомки, які почалися 22 липня 2002 р., проходили у Маямі. Жителі міста були розгнівані, коли кінематографісти закрили тротуар Макартур, головний шлях між центром міста і Маямі-Біч; чотириденні зйомки у цьому районі обійшлися студії у 20 мільйонів.

bad-boys-2

Під час зйомок Сміт та Лоренс заявили, що готові зіграти і в третіх «Поганих хлопцях», і навіть просили продюсера Джеррі Брукхаймера якомога швидше найняти нових сценаристів. У травні в одному з інтерв’ю Бей зізнався, що він також охоче зніме ще одне продовження, тому що реакція глядачів на тестових переглядах другої частини була виключно позитивною. Після того, як «Погані хлопці-2» тріумфально пройшли екранами світу (касові збори тільки у США перевищили 130 млн. доларів), стало зрозуміло, що поява третьої картини – це лише питання часу.

З-поміж трьох поліцейських фільмів, які кінокомпанія «Коламбія» випустила на екрани влітку 2003 року («Голлівудські копи», «Погані хлопці-2», «Спецназ міста янголів»), картина Бея була не найкращою, але найбільш прибутковою. Якщо, скажімо, «Копи» є не дуже вдалою спробою поєднати детективний сюжет з сатирою на звичаї ділків шоу-бізнесу, то «Погані хлопці-2» – це лише «Погані хлопці», помножені на два: як і в більшості сучасних продовжень, автори стрічки просто збільшили дози тих компонентів, що принесли успіх оригіналу. У першій частині вистачало погонь та стрілянини, а в другій вони більше схожі на справжні бойові дії, особливо у затягненому фіналі. Гумор «Поганих хлопців» балансував на межі доброго смаку, а в продовженні сценаристи пішли значно далі: чого тільки варта сцена, де герої знущаються з трупів у моргу. А головний недолік – повна відсутність сюжету: фільм котиться від бійки до жарту, від сварки до перестрілки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *