Леви для ягнят

Леви для ягнят (Lions for Lambs / Львы для ягнят). Драма. США, 2007. Режисер Роберт Редфорд. У ролях: [Том Круз->tom-cruise], [Меріл Стріп->meril-streep], [Роберт Редфорд->robert-redford], Ендрю Гарфілд, Дерек Люк, Майкл Пена.

Сенатор конгресу Джаспер Ірвінг (Круз) збирається надати сенсаційну інформацію про нову військову політику журналістці, котра займається розслідуванням (Стріп). У цей же час в університеті Західного узбережжя відбувається конфлікт між доктором Меллі (Редфорд) та студентом, який хоче кинути усе і вирушити воювати.

lions

Ідея фільму виникла у молодого маловідомого сценариста Метью Карнахана, коли він дивився телевізор. Перемикаючись з каналу, де передавали новини про Ірак, на спортивний, Карнахан раптом замислився, чому він це зробив. “На мене ніби тонна цегли звалилася, адже я не звертаю уваги на те, що відбувається в навколишньому світі, мене мало турбують долі моїх співвітчизників, які віддають свої життя, і більшість з нас дуже далекі від того, що насправді відбувається за межами нашого повсякденного існування”, – розповідає автор. Роберт Редфорд не знімав кіно сім років, але коли йому до рук потрапив сценарій Карнахана, відразу вирішив перенести на екран цей твір. Режисер підкреслює, його нова робота зовсім не військова, а “людська” драма, яка ставить перед глядачами питання, примушує співчувати і надихає на більш активну участь у власній долі та долі країни. Вирішальним фактором стала згода Тома Круза не лише взятися за роль хитрого захисника власних інтересів, а й виступити в якості виконавчого продюсера “Левів”. Меріл Стріп зацікавилась сценарієм задовго до того, як дізналась, що в проекті беруть участь інші зірки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *