Діана Крюгер

Діана Хедкрюгер, нині більш відома як Діана Крюгер (Diane Krueger / Диана Крюгер) народилась 15 липня 1976 р. у містечку Елгремішен (Німеччина). Її батьки розлучились, коли їй було шість років. Діану та її молодшого брата виховувала мати. Дівчина намагалась всіляко їй допомагати: між заняттями у балетному класі і католицькій школі розносила пошту і підробляла у піццерії. Вона мріяла стати балериною і з трьох років займалась танцями, але після травми коліна про цю мрію довелось забути.

kruger1

Діана обрала кар’єру моделі, почала брати участь у конкурсах краси і у 1992 р. навіть вийшла у фінал престижного конкурсу «Look Of The Year» модельного агентства Elite. Невдовзі підписала контракт з агентством, переїхала до Парижу, брала участь у рекламних кампаніях Christian Dior, Chanel, Armani.

На одному з показів Діану побачив Люк Бессон, який запропонував їй подумати про кар’єру актриси. Він же порадив красуні взяти псевдонім – так Діана Хедкрюгер стала Діаною Крюгер. На телебаченні вона дебютувала у картині «Піаніст» (2002) з Крістофером Ламбертом та Деннісом Хоппером, а на великому екрані вперше з’явилась у фільмі свого чоловіка «Як скажеш» (2002). Найвідомішою з її французьких робіт стала стрічка «Мішель Вальян – жага швидкості» (2003).

kruger1

Своїм запрошенням у Голлівуд акторка теж завдячує Бессону: знаменитий французький кінематографіст порадив звернути на неї увагу американському продюсеру, який шукав виконавицю однієї з головних ролей у картині «Віккер-парк» (2004) з [Джошем Хартнеттом->josh-hurtnett] та Роуз Бірн. Тоді ж Крюгер потрапила до дуже довгого списку претенденток на роль Єлени у [«Трої»->troy] Вольфганга Петерсена. «Я не думала, що мене візьмуть у «Трою», хоча на пробах я показала усе, на що здатна, – розповідає Діана. – Проте після цього мене викликали на проби ще разів п’ять чи шість. Я вже зовсім впала у відчай, коли раптом зі студії подзвонили і сказали: «Вас затвердили». Крюгер каже, що найскладнішим на зйомках «Трої» для неї були еротичні сцени, більшу частину яких вирізали під час монтажу. Актриса з’явилась на знімальному майданчику блокбастера Петерсена через тиждень після зйомок «Віккер-парку», а через два дні після закінчення роботи над «Троєю» вона вже знімалась у [«Скарбі нації»->national-treasure] (2004) Джона Тартелтауба з [Ніколасом Кейджем->nicolas-cage].

kruger1

У 2005 р. Крюгер зіграла головну роль у фільмі «Переписуючи Бетховена». Наступного року знялась у картині «Тигрові загони», для якої їй довелося вчити російську мову. У 2007-му Діана стала першою німкенею, яка вела церемонію Каннського фестивалю, і з’явилась на екранах разом з Джозефом Файнсом у стрічці «Прощавай, Бафана», заснованій на мемуарах Нельсона Мандели. Цього року актрису також можна буде побачити у картині Річарда Шепарда «Весна у Боснії» з [Річардом Гіром->richard-gere] та у пригодницькому фільмі [«Скарб нації: книга таємниць»->national-treasure-2].

1 коментар для “Діана Крюгер”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *