Війна Чарлі Вілсона

Війна Чарлі Вілсона (Charlie Wilson’s War / Война Чарли Уилсона). Драма / комедія. США, 2007. Режисер [Майк Ніколс->mike-nicols]. У ролях: [Том Хенкс->tom-hanks], [Джулія Робертс->julia-roberts], [Філіп Сеймур Хоффман->philip-seymour-hoffman], Мері Пейдж Келлер, Емілі Блант.

charlie

Чарлі Вілсон, техаський конгресмен, плейбой та політінтриган, світська левиця Джоан Херрінг і незадоволений посадою агент ЦРУ Гаст Авракотос, – саме ця трійця, як стверджують автори фільму, стала причиною поразки радянських військ в Афганістані…

Особистість конгресмена-інтригана зацікавила “фабрику мрій” після виходу біографічної книги Джорджа Кріла “Війна Чарлі Вілсона”. У 2003 р., викупивши права на екранізацію, Хенкс заявив, що готовий зіграти головну роль.

Джулія Робертс каже, що повернулась у кіно заради Хенкса та Ніколса. Саме вона порадила запросити на третю ключову роль Хоффмана. Роль президента Пакистану Зія-Уль-Хака дісталась зірці індійського кіно Ому Пурі. Зйомки почались наприкінці жовтня 2006 р.

Картина претендувала на “Золотий глобус” у п’яти номінаціях (найкраща комедія, комедійна чоловіча роль, жіноча та чоловіча ролі другого плану, сценарій), але не отримала жодної нагороди.

2 коментаря для “Війна Чарлі Вілсона”

  1. Зарах. На диво хороший фільм. Том Хенкс і Джулія Робертс грають чудово, Богдан Ступка що озвучує президента Пакістану теж не останнє враження справив, вцілому – весело і не занудно. Хочеться подивитись ще раз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *