Віднесені морем

Віднесені морем (Swept Away / Унесенные морем). США, 2002. Режисер Гай Річі. У ролях: [Мадонна->madonna], Адріано Джанніні, Брюс Грінвуд, [Джин Тріпплхорн->jean-tripplhorn], Елізабет Бенкс, Дейвід Торнтон, Майкл Біттл, Йорго Вояджис.

1+1, п’ятниця 4 квітня, 23.15

Розпещена аристократка Ембер (Мадонна) разом з чоловіком та друзями вирушає у подорож на яхті. Мандрівка не подобається Ембер, і вона розважається, всіляко знущаючись з рибалки Джузеппе Еспозіто (Джанніні). Однак, випадково опинившись разом з цим бідняком на безлюдному острові, вередлива мільйонерка поступово закохується у нього…

Стрічка культового англійського режисера Річі («Карти, гроші, два стволи», «Великий куш») є рімейком фільму Ліни Вертмюллер 1974 р., назва якого перекладається як «Віднесені долею-лиходійкою у синє море у серпні». На роль Еспозіто запрошували Джона Туртурро («Бартон Фінк», «Брате, де ти?»), проте потім її віддали молодому італійському актору Джанніні. Зйомки картини проходили на Мальті восени 2001 р. Прем’єра стрічки мала відбутись у травні 2002 р. на Каннському кінофестивалі, але згодом її перенесли на осінь. З кожним днем у прокатників з’являлось все більше сумнівів щодо «Віднесених». Відгуки після пробних переглядів свідчили про те, що Річі не вгадав з тематикою і зняв на сто відсотків провальний фільм. Дату виходу картини на екрани кілька разів змінювали (25 вересня, 18 жовтня, 25 жовтня). Нарешті, «Віднесених» випустили в обмежений прокат (500 кінотеатрів); через два тижні виявилось, що стрічку не хоче дивитись взагалі ніхто. Критики добре розважились, розписуючи «художні якості» картини, і вже ніхто не здивувався, коли «Віднесені» зібрали вражаючий урожай «Золотих малин» (в тому числі за найгірший фільм та режисуру). Таким чином стрічка Річі стала одним з двох найгучніших провалів 2002 р. (другий – «Плуто Неш»).

3 коментаря для “Віднесені морем”

  1. Взагалі не згоден з критиками. Фільм дуже хороший. Мадонна,що за сценарієм грає справжнє стерво, справилась із задачею на всі 100%, напевно дається в знаки життєвий досвід. Та містер Еспозіто припнув їй язика і поставив на місце. Дещо засмучує відсутність хеппі-енду, але в таких історіях інакше бути не може – класика жанру – усьому виною обставини. Але після перегляду залишаться романтичниц настрій. Раджу переглянути.

  2. фільм дійсно гарний!!! не розумію, що не сподобалось критикам, але фільв вражаючий… шкода звичайно, що кінець сумний і емоційний….
    а Мадонна як завжди на висоті))) що в фільмі, що у житті)))
    всім раджу глянути фільм)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *