Кетрін Хейгл

Кетрін Хейгл (Katherine Heigl / Кэтрин Хейгл) народилась 24 листопада 1978 р. у Вашингтоні. Працювати як модель вона почала у 9 років, завдяки тітці, яка використала фото племінниці для реклами засобу для догляду за волоссям власного виробництва. Пізніше батьки Кеті відправили її фото у кілька модельних агентств, і вже через деякий час їх дочка вже рекламувала сухі сніданки Cheerios.

heigl1

В кіно Кетрін дебютувала у 1992 р. у стрічці “Тієї ж ночі” з Джульєтт Льюїс та Елізою Душку, де її помітив Стівен Содерберг, який дав дівчині невелику роль у своїй картині “Цар гори”. У 1994 р. Хейгл обійшла Алісію Сілверстоун у боротьбі за роль в американському римейку популярної французької комедії “Мій батько – герой”, де батька грав славетний Жерар Депардьє. За цей фільм Кетрін номінували на премію “Young Artist Award”. Рік потому акторка з’явилась на екранах у ролі племінниці героя [Стівена Сігала->steven-seagal] у бойовику “В облозі-2” (1995), заради якої відмовилась знятись у техно-трилері “Хакери” (роль дісталась Анжеліні Джолі).

heigl1

Розлучення батьків і закінчення школи у 1996 р. не дозволили Хейгл приділяти багато уваги кінокар’єрі. Кеті переважно працювала моделлю і знімалась для молодіжних журналів, таких, як “Seventeen”. Все ж таки того року на екрани вийшов один фільм за її участю – “Загадай бажання”, “диснеївська” історія про двох сестер, зовсім одна на одну не схожих, які одного дня міняються тілами. Наступного року Кетрін з матір’ю переїхала до Лос-Анджелесу, що дозволило їй зосередитись на кіно; як це часто трапляється, мати стала менеджером дочки і взяла її кар’єру у свої руки. Того року Хейгл перевтілилась у принцесу Айлін, дочку короля Артура, у картині про часи лицарів Круглого столу “Принц Валіант”. Серед наступних робіт актриси найпомітнішим був культовий фільм жахів “Наречена Чакі” (1998), який зібрав у прокаті понад 50 млн. доларів.

Справжню славу Кетрін приніс серіал “Розвелл” (1999). Акторка пробувалась на усі три жіночі ролі в ньому, і в результаті їй доручили грати інопланетянку Ізабель Еванс. Після цього фото Хейгл почали прикрашати обкладинки таких журналів, як “TV Guide”, “Maxim” і “Teen”. На знімальному майданчику “Розвелла” у Кеті зав’язався роман з актором Джейсоном Бером. Проте найголовнішими подіями в кар’єрному плані для неї були вихід у 2005 р. на каналі АВС серіалу “Анатомія пристрасті” і минулорічна [“Трішки вагітна”->knocked-up], яка стала першим справжнім хітом Кетрін. Зараз актрису можна побачити у стрічці “27 весіль”.

heigl1

Хейгл зізнається, що їй важко встигати за голлівудськими уявленнями про красу: “Я намагаюсь підтримувати привабливий образ, але, на жаль, він постійно змінюється: то їм потрібні ультра-худі, а потім оголошується, що це не правильно, і їм вже потрібні звабливі форми, а далі знову все не так. І ти думаєш: “Чого ж ви від мене хочете? Я не можу змінювати себе під кожний новий стандарт”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *