З 13 у 30

З 13 у 30 (13 Going on 30 / Из 13 в 30). США, 2004. Режисер Гарі Вінік. У ролях: [Дженніфер Гарнер->jennifer-garner], [Марк Руффало->mark-ruffalo], Кеті Бейкер, Джуді Грір, Енді Серкіс, Сем’юел Болл.

ТРК “Україна”, неділя 20 квітня, 16.30

13-річна Джина стає посміховиськом на власному дні народження, до того ж злі однокласниці замикають її у підвалі. Дівчинка хоче якомога швидше стати дорослою і наступного ж дня прокидається 30-річною діловою жінкою, яка має усе, про що мріяла…

Ця картина найбільше нагадує жіночий варіант відомої фантастичної комедії Пенні Маршалл “Великий” (1988), за головну роль у якій Том Хенкс отримав свою першу номінацію на “Оскар”. У порівнянні з цією класичною стрічкою фільм Вініка суттєво програє, особливо у плані акторської гри. Для Гарнер (“Шибайголова”) це перша головна роль і перша комедія, і хоча акторка досить впевнено почувається у новому для себе жанрі, часом вона трохи переграє. Руффало (“Останній замок”), навпаки, видається занадто серйозним для подібного сюжету. Глядач також має можливість побачити, як виглядає насправді актор Серкіс, з якого “змальовували” Голлума у “Володарі перснів”. У прокаті США картина зібрала 54 млн. доларів – непоганий результат для комедії з невеликим бюджетом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *