Заборонене царство

Заборонене царство (The Forbidden Kingdom / Запрещенное царство). Комедія / кунг-фу / пригоди. США, 2008. Режисер Роб Мінкофф. У ролях: [Джекі Чан->jackie-chan], [Джет Лі->jet-li], Майкл Ангарано, Лю Іфей, Колін Чоу, Джекі Ву, Морган Бенуа.

kingg

Хлопець на ім’я Джейсон (Ангарано), який любить дивитись фільми про бойові мистецтва, знайомиться зі старим китайцем. У його ломбарді герой знаходить речі древнього китайського воїна, наділені магічною силою, і завдяки ним переноситься у минуле, у Древній Китай, де зустрічає двох вчителів кунг-фу, Лу Єна (Чан) та Мовчазного Монаха (Лі).

Постановником картини виступив Мінкофф, колишній аніматор, один з двох режисерів диснеївського хіта “Король Лев”, який потім зняв дві частини “Стюарта Літтла”. Сценарій “Царства”, усіх персонажів якого взяли з різних китайських міфів, легенд та відомих фільмів про бойові мистецтва, переписували п’ять разів, причому навіть під час зйомок стрічки. Центральна сюжетна лінія базується на класичному китайському романі “Подорож на Захід”, де Король мавп охороняє монаха-буддиста, який шукає священні письмена. Робота над картиною почалась 2 травня 2007 р. неподалік від Шанхаю.

“З найпершого дня зйомок ми почувалися так, ніби працюємо вже багато років, і після їх закінчення зрозуміли, що недостатньо розважились”, – розповідає Чан, а Лі стверджує, що за чотири місяці зйомок актори перетворились з друзів на братів. Їх наступна спільна робота чекає свого часу понад 15 років: королі кунг-фу вже давно працюють над концепцією сценарію цієї картини і зараз готові перейти до зйомок.

“Створення фільму, в якому задіяні разом Джекі Чан та Джет Лі, – це вже щось неймовірне! – вважає виконавчий продюсер “Забороненого царства” Раффаелла Де Лаурентіс. – Вони класичні зірки стрічок про бойові мистецтва, а крім цього абсолютно “свої” у Голлівуді, і ця суміш культур та підходів до зйомок дала унікальний ефект. Здається, ми знайшли те, чого до нас ніхто не робив”.

2 коментаря для “Заборонене царство”

  1. Люблю фільми з Джекі, вони позитивні….ну одноманітні, ну не сильно бюджетні, але позитивні….може тому що нагадують ті перші фільми що йшли у наших кінотеатрах – майже усі про китайські бойові мистецтва…..от остання робота його “Легенда” вроді була трішки ніяка….але шось таке як “Смокінг” – це круто…..

  2. ну….таке собі класичне кіно з Джекі….поставлені у східному стилі бійки з літаючими героями, правда додалися деякі елементи з “Мортал Комбат” типу супер ударів 🙂 + фішка з поведінкою Короля мавп)
    Не слід від кіна багато очікувати, він створений по шаблонах жанру і фільм дивиться непльохо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *