Неймовірний Халк

Неймовірний Халк (The Incredible Hulk / Невероятный Халк). Фантастичний бойовик / кінокомікс. США, 2008. Режисер Луї Летерьє. У ролях: [Едвард Нортон->edward-northon], [Лів Тайлер->liv-tyler], [Тім Рот->tim-roth], [Вільям Херт->william-hurt].

hulk

У вченого Брюса Беннера (Нортон), який у хвилини небезпеки перетворюється на зеленого монстра Халка, з’являється новий сильний ворог – Еміль Блонскі (Рот), колега Беннера, який теж став піддослідним в експерименті з гама-випромінюванням і перетворився на ще більш сильного монстра, ім’я якого – Потвора.

Після того, як [“Халк”->hulk] [Анга Лі->ang-lee] у прокаті США не виправдав навіть свій 140-мільйонний бюджет, компанія “Марвел”, яка випускає комікси про Халка, вирішила спробувати стартувати вдруге. Вона викупила у студії “Юніверсал”, яка створила першого “Халка”, усі права на персонажа, щоб зняти нову стрічку про непереможне чудовисько. Спеціально для зйомок “Неймовірного Халка”, [“Залізної Людини”->iron-man], “Месників” та інших кінокоміксів було організовано нову, обладнану за останнім словом техніки студію “Марвел студіос”. У січні 2006 р. керівник “Марвел студіос” Аві Арад заявив про початок роботи над новим “Халком”, про те, що на головну роль претендують Дейвід Духовни та Брендан Фрейзер (потім називались також імена Домініка Парсела та Адама Гарсіа) і що сценарій пише Зак Пенн (“Електра”, “Фантастична четвірка”). Автору довелось кілька разів переписувати свій твір, оскільки Арад хотів, щоб новий фільм одночасно не суперечив попереднику, був поверненням до першоджерела коміксу і “перевантаженням кіносеріалу”.

Терпінню Пенна настав край на початку 2007 р., коли в проект прийшов дворазовий “оскарівський” номінант Едвард Нортон: в обмін на зоряне ім’я йому пообіцяли абсолютний контроль над стрічкою. Для студії найбільшим сюрпризом стало запрошення Нортоном французького режисера Луї Летерьє (“Перевізник”), який назвав свою нову роботу “сумішшю “Джекіла і Хайда” та “Едварда Руки-ножиці”.

Тім Рот зізнається, що погодився влізти у шкіру монстра лише заради синів – 13-річного Тімоті та 12-річного Кормака. За словами актора, у нього було три дублери, і все ж таки кілька трюків йому довелося виконати самому.

У сцені двобою між чудовиськами Нортона та Рота знімали 37 цифрових камер. Зйомки “Неймовірного Халка” тривали майже 5 місяців, і ще півроку фільм монтували. Дублі особисто вибирав Нортон, зацікавлений у якомога кращій стрічці. Бюджет картини – 125 млн. доларів.

2 коментаря для “Неймовірний Халк”

  1. Едвард Нортон – актор, що полюбляє зніматись або в незалежних проетах американських режисерів(Down in the Valley, Fight Club, American History X etc), або у проектах, що приречені на успіх(Frida, The Illusionist, The Painted Veil).
    Досконало ознайомившись з фільмографією Едварда Джеймса Харрісона Нортона мол., можу сказати, що Неймовірний Халк – це вміла спроба заявитись у бойовику, щоб потім вправно продовжувати грати в низькобюджетному кіно і писати сценарії. Давні фанати пробачать Нортону Халка, адже це Нортон, а нові отримають ще один “попкорновий” фільм, нашпигований дорогими спецефектами і притрушений хорошими акторами.
    Можу побитись об заклад, що Халк не стане провідною роллю інтелектуала Нортона!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *