Кохання за правилами та без них

Кохання за правилами та без них (Something’s Gotta Give / Любовь по правилам и без них). США, 2003. Режисер Ненсі Маєрс. У ролях: [Джек Ніколсон->jack-nicholson], [Даян Кітон->dian-kiton], [Кіану Рівз->keanu-reeves], [Аманда Піт->amanda-pit], Франсес Макдорманд, Джон Фавро, Пол Майкл Глейзер.

1+1, п’ятниця 4 липня, 21.15

Літній музичний продюсер і відомий бабій Гаррі Ленджер (Ніколсон) приїздить на вікенд в будинок своєї молоденької подружки (Піт). Однак запланований ним веселий відпочинок псують поява матері подружки (Кітон) та серцевий напад Ленджера. Лікар (Рівз) забороняє Гаррі залишати дім його нових знайомих, інакше він може померти…

Чим може займатись 66-річний лауреат трьох «Оскарів» та незліченої кількості інших нагород, улюбленець глядачів і один з найдорожчих акторів США? Відповідь: кепкувати з власного іміджу, який старанно створював протягом кількох десятиріч. Якщо «Керування гнівом» було даниною «Джеку-бешкетнику», то у «Коханні за правилами та без них» Ніколсон розправляється з «Джеком-бабієм», і можна позаздрити енергії та задоволенню, з якими він це робить. Можливо, саме через те, що актор «грав самого себе», йому цього разу дісталась лише номінація на «Золотий глобус» за найкраще комедійне виконання. Натомість Кітон («Червоні», «Батько нареченої»), яка впоралась зі своєю роллю не менш блискуче, отримала «Золотий глобус», приз Національної ради кінорецензентів і номінацію на премію Кіноакадемії. Прихильникам «матричного» Рівза цей фільм навряд чи сподобається: персонаж актора більше схожий на манекен з посмішкою, ніж на живу людину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *