Байкери

Байкери (Biker Boyz / Байкеры). США, 2003. Режисер Реджи Рок Байтвуд. У ролях: [Лоренс Фішберн->lawrence-fishburn], Дерек Люк, [Орландо Джонс->orlando-jones], [Джимон Хунсу->jimon-hunsu], Лайза Боне, Брендан Фер, Лоренц Тейт, Кід Рок, Рік Гонзалез, Меган Гуд, Саллі Річардсон-Вітфілд, Данте Баско.

ICTV, понеділок 2 березня, 14.00

Мануель Гелловей на прізвисько «Король Калі» (Фішберн) – лідер банди негрів-мотоциклістів і незмінний переможець вуличних перегонів, якому наважується кинути виклик син його друга, котрий загинув, як вважає юнак, з вини Мануеля. Ситуація ускладнюється, коли Гелловей дізнається, що молодий байкер насправді є його сином…

Сюжет стрічки базується на подіях, описаних в однойменній статті в газеті «New Times Los Angeles» у квітні 2000 р. Того ж року проект почала розробляти кінокомпанія «ХХ сторіччя – Фокс», яка досить швидко від нього відмовилась. У червні 2002 р. «Байкерами» зацікавились представники студії «Дрімворкс», які розпочали зйомки місяць по тому. Режисуру доручили дебютанту Байтвуду, який раніше працював на телебаченні. Компанія «Ворнер Бразерс» паралельно знімала свій «мотоциклістський» фільм «Обертальний момент». Обидві картини мали вийти на екрани взимку 2003 р., проте «Ворнер», злякавшись конкуренції, перенесла прем’єру «Моменту» на січень 2004-го. Насправді ці дві стрічки є зовсім різними, хоча жодна з них не дотягує навіть до рівня «Форсажу»: «Байкери» пропонують непереконливу драму, а «Обертальний момент» – безсюжетний та безглуздий калейдоскоп трюків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *