Джош Бролін

Джош Бролін (Josh Brolin / Джош Бролин) народився 12 лютого 1968 р. у Каліфорнії. Він син відомого голлівудського актора Джеймса Броліна, який через кілька років після його народження розлучився з його матір’ю Джейн Камерон Ейджи. Джош з дитинства відчув смак слави і вирішив стати видатним актором. Він почав наслідувати свого батька, проявляючи при цьому неабиякий талант. Кар’єру почав у шкільних виставах, потім вивчав акторську майстерність під керівництвом Стелли Адлер, п’ять років грав у виставах фестивалю “Відображення” в Рочестері, в театрі “Гева”, а у 1985 р. дебютував на великому екрані, виконавши одну з ролей у підлітковому пригодницькому фільмі Річарда Доннера “Бовдури”, продюсером якого був Стівен Спілберг. Багато хто вважав, що кар’єрою юного актора опікується його батько, і після цього Джош ще довго не міг позбутись татової тіні. Він багато знімався у телесеріалах, але перевагу віддавав кінематографу.

brolin

У 2000 р. Бролін привернув до себе увагу, зігравши одного з вчених у фантастичному трилері Пола Верховена “Невидимка” з Кевіном Бейконом, а через чотири роки знявся у трагікомедії Вуді Аллена “Мелінда і Мелінда”, яка принесла йому чималу популярність.

У минулорічному “оскарівському” лауреаті, трилері братів Коенів [“Старим тут не місце”->no-country-for-old-men], актор зіграв Луеліна Мосса – жителя маленького техаського містечка, який на місці бандитської розбірки знаходить валізу з великою сумою грошей. Коени спочатку не хотіли робити проби на роль Мосса для Броліна, який тоді знімався у “Грайндхаузі” Квентіна Тарантіно та [Роберта Родрігеса->robert-rodriguez]. У перерві між зйомками актор попросив їх зробити пробу за його участю: Родрігес став оператором, а Тарантіно – режисером епізоду. Для зйомки використали цифрову камеру, взяту на знімальному майданчику, вартістю майже мільйон доларів. В результаті проба вийшла однією з найбільш масштабних (зазвичай кінопроби знімають на звичайну відеокамеру асистенти режисера).

brolin

Після ролей у Родрігеса та Коенів популярність Броліна зросла настільки, що продюсери вирішили довірити йому головну роль в екранізації коміксів про Джона Хекса, одноокого мисливця за головами, яку будуть знімати Марк Невелдайн та Браян Тейлор.

Цього року Джош був одним з основних претендентів на “Оскар” за роль другого плану (за драму Гаса Ван Сента “Мілк” з [Шоном Пенном->sean-penn]), однак премію присудили посмертно [Хіту Леджеру->heth-ledger].

У 1998 р. Джош вирішив узаконити свої стосунки з актрисою Елліс Адейр, але через кілька років пара розпалася. У 2004 р. Бролін знову одружився – з відомою актрисою Даян Лейн (“Коттон-клуб”, “Невірна”). Зараз у Джоша двоє дітей – Еден і Тревор, обоє від попереднього шлюбу.

brolin

У Голлівуді Броліна вважають досить скандальною особистістю. У 2008 р. його арештували разом з Джеффрі Райтом та п’ятьма його друзями за звинуваченням у бійці. Суд постановив виплатити актору штраф у розмірі 334 доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *