Історія з намистом

Історія з намистом (The Affair of the Necklace / История с ожерельем). США, 2001. Режисер Чарлз Шаєр. У ролях: [Хіларі Свонк->hilary-swank], Джонатан Прайс, Саймон Бейкер, [Едріан Броді->adrien-brody], Браян Кокс, Джоелі Річардсон, [Крістофер Вокен->christopher-walken], Пол Брук, Пітер Ейр, Саймон Канц, Хейден Панеттієр.

Кіно, четвер 9 квітня, 21.30

Дія стрічки відбувається у кінці XVIII сторіччя. Жанна де ла Мотт Валуа (Свонк) з дитинства мріяла повернути батьківський маєток, який відібрав французький монарх. Результатом її ризикованих і не надто шляхетних вчинків стала грандіозна афера, в яку були вплутані королева та кардинал і яка виявилась однією з непрямих причин революції…

Історія авантюристки Валуа видалася сценаристу Джону Світу дуже сучасною. «Жанна поводилася надзвичайно хитро та винахідливо, – каже він. – Думаю, люди з того часу мало змінилися». Для режисера Шаєра («Батько нареченої») цей сценарій став шансом вийти за межі комедійного жанру, який набрид йому. Головну роль постановник віддав Свонк, з якою познайомився ще до її «оскарівського» успіху у картині «Хлопці не плачуть», тому що вважав її здатною відтворювати цілком протилежні характери. Молода акторка виправдала його сподівання: Жанна в «Історії з намистом» зовсім не схожа ні на Тіну з «Хлопців», ні на наступну героїню Свонк у «Безсонні». Перед зйомками актриса прочитала багато книг, присвячених зображеним у фільмі подіям. «Жанна – надзвичайна жінка, – вважає вона. – Її сила та наполегливість гідні подиву». Крім доброї акторської роботи Свонк слід відмітити чудову гру Прайса (кардинал де Роан) і демонічного Вокена (граф Каліостро).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *