Лицар дня

Лицар дня (Knight and Day / Рыцарь дня). Комедійний бойовик. США, 2010. Режисер [Джеймс Менголд->james-mengold]. У ролях: [Том Круз->tom-cruise], [Камерон Діас->cameron-dias], Пітер Сарсгард, Хорді Молья, Пол Дано, Віола Дейвіс, Меггі Грейс.

Самотня молода жінка Джун (Діас) знайомиться з привабливим Роєм Міллером (Круз), який виявляється секретним агентом, на якого полює уся організація, на яку він ще вчора працював. Джун спочатку стає заручницею, а далі спільницею опального шпигуна…

Підшукуючи акторів для своєї нової картини, Менголд вирішив, що ніхто не впорається з роллю агента краще за Тома Круза. Актор відразу погодився, оскільки, за його словами, у цьому сценарії він знайшов усе, що йому подобається в кіно: суміш дії, комедії і яскравих персонажів, нетривіальну любовну лінію, яка органічно вписується в сюжет. “Я впевнений, що у багатьох ситуаціях глядачі впізнають себе, – вважає Круз. – Рой і Джун опиняються перед тими ж питаннями, які встають перед всіма закоханими: “Я можу довіряти цій людині? І хто вона взагалі насправді?” Різниця лише у тому, що ставка у їх випадку більша, ніж у середньостатистичному романі з реального життя. Їх стосунки вибудовуються по мірі того, як ситуації стають все більш небезпечними”.

Основні зйомки фільму почалися у середині вересня 2009 р. у Бостоні та Бріджуотері (Масачусетс). Сцену в терміналі аеропорту знімали в Уорчестері (Масачусетський аеропорт). Також у якості місць для зйомок вибрали Мелроуз та Денверс (Масачусетс), Севілью (Іспанія) і Зальцбург (Австрія).

Круз та Діас вперше знялися разом з часів “Ванільного неба”. Том робив більшість трюків самостійно, без допомоги дублерів-каскадерів, а деякі навіть сам вигадував. Суперзірка запевняє, що найскладнішим трюком для нього було увійти в образ обережного й холоднокровного чоловіка, який раптом втрачає голову від жінки посеред небезпечного завдання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *