Анна Попплуелл

Анна Попплуелл (Anna Popplewell / Анна Попплуэлл) народилась 16 грудня 1988 р. у Лондоні. Її батько Ендрю Попплуелл – королівський юрист, мати Дебра Ломас – лікар-імунолог. Анна – найстарша дитина у сім’ї, у неї є 19-річна сестра Лулу та 16-річний брат Фредді, які теж стали акторами. Уроки акторської майстерності вона почала брати з чотирьох років, тому що це був єдиний доступний для її віку літній гурток, з шести років займалась у школі драматичних мистецтв у Лондоні і активно працювала на сцені, потім почала з’являтися в рекламі. У кіно Анна вперше знялась у десять років, дебютувавши у телевізійному фільмі “Бухта пірата” (1998).

poppl1.jpg

Попплуелл пробувалась на ролі Герміони у “Гаррі Поттері” та Венді у “Пітері Пені”. У її доробку – ролі у “Мендсфілд-парку” (1999), “Маленькому вампірі” (2000), “Коханні у холодному кліматі” (2001), “З тобою і без тебе” (2001), “Дівчині з перловою сережкою” (2003), однак справжню славу юній акторці принесла Сюзен Певенсі, одна з головних героїнь саги Клайва С. Льюїса про казкову країну Нарнію. “Сюзен – моя улюблена роль, – зізнається Анна. – Я дуже люблю книгу “Хроніки Нарнії”, а тому знятися в екранізації – це усе, про що я могла мріяти”.

Щоб отримати цю роль у першій стрічці кіносеріалу, “Лев, чаклунка і платтяна шафа”, Попплуелл довелося взяти участь у конкурсі разом з тисячами кандидатів з усіх кінців Великобританії. Здобувши перемогу, актриса дізналась, що вона та Скандар Кейнс, якому дісталась роль одного з її братів, живуть у Лондоні практично на сусідніх вулицях.

poppl2.jpg

Під час зйомок другої частини саги, “Принц Каспіан”, Анна відпросилась у режисера Ендрю Адамсона на один день злітати зі знімального майданчика на свій шкільний випускний бал. Між рейсами з Праги у Лондон і назад у неї вистачило часу лише на те, щоб приїхати до школи, переодягтися у бальну сукню і двадцять хвилин потанцювати з однокласниками. Взагалі ж, розповідає Попплуелл, перед зйомками вона розпланувала своє життя так, що їй нічим не довелося жертвувати. “Я не відчувала жодних особливих труднощів, які треба було б долати якимось неймовірним зусиллям, – каже Анна. – Я ставлюся до своєї роботи професійно, підкоряюсь акторській дисципліні. Якщо чесно, то найскладнішим на зйомках було не кокетувати з Беном Барнсом”.

poppl3.jpg

У третій частині “Хронік Нарнії”, режисером якої виступив Майкл Ептід, головні герої попередніх серій та король Каспіан відпливають на кораблі “Підкорювач зорі” на пошуки дядька Каспіана, вигнаного після його недовгого правління. Мандрівники переживуть безліч пригод на морі і на островах, які зустрічаються по дорозі, поки мандри не приведуть їх на край світу, до країни Аслана. На знімальному майданчику фільму Попплуелл знову працювала з акторами, які грають інших членів сім’ї Певенсі, – Вільямом Мослі, Скандаром Кейнсом та Джорджі Хенлі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *