Руні Мара

Руні Мара (Rooney Mara / Руни Мара) народилась у 1985 р. у Бедфорді (штат Нью-Йорк). Її батько, Тімоті Крістофер Мара, був віце-президентом одного з підрозділів команди “Нью-Йорк Джаєнтс”. Відомо, що один з прадідусів акторки, Арт Руні-старший, колись заснував футбольну команду “Пітсбург Стілерс”, а інший, Тім Мара, стояв біля витоків “Джаєнтс”. Після школи Руні деякий час мандрувала світом. Під час подорожі, яка була частиною проекту “Traveling School”, вона встигла побувати в Еквадорі, Перу та Болівії. У школі індивідуального навчання Галлатіна при Нью-Йоркському університеті Мара слухала курси з психології, міжнародної суспільної політики та некомерційної діяльності.

runi-mara1.jpg

Спробувати себе у якості актриси Руні вирішила після відвідування музичного театру і перегляду кількох старих фільмів. Особливе враження на дівчину справили такі класичні кінотвори, як “Віднесені вітром” Віктора Флемінга, “Ребекка” Альфреда Хічкока, “Виховання малої” Говарда Хоукса. Вона вирішила піти шляхом своєї старшої сестри, яка тоді вже була успішною актрисою. Слід зауважити, що в дитинстві Мара зовсім не любила акторську професію і ніколи особливо не хотіла виступати, однак в університеті її погляди змінилися. Зігравши у кількох студентських проектах і виконавши роль Джульєтти у постановці “Ромео і Джульєтти”, Руні остаточно зрозуміла, що хоче присвятити своє життя театру й кіно.

runi-mara2.jpg

Мара дебютувала епізодичною роллю у відеофільмі 2005 р. “Міські легенди: Кривава Мері”, де головну роль зіграла її сестра. Через деякий час акторка отримала роботу на телебаченні, у популярному серіалі “Закон і порядок: спеціальний корпус”. Далі вона знялась в юридичній драмі “Жіночий клуб вбивць” і виконала роль наркоманки в одному з епізодів серіалу “Чистильник”. Руні також вдалося потрапити у два художні фільми, “Хлопець з мрії” (2008) та “Друзі з вигодою” (2009), і зіграти роль у популярному телешоу “Швидка допомога”. Її запам’ятали завдяки стрічкам “Сезон перемог” (2009), “Виклик” (2009), “Протест молодості” (2009), “Таннер Голл” (2009), проте по-справжньому на неї звернули увагу після ролі Ненсі, дівчини, яка відчайдушно намагається протистояти монстру, що полює на підлітків у їх снах, в новому [“Жаху на вулиці В’язів”->nightmare-on-elm-street] (2010), та ролі подруги головного героя у [“Соціальній мережі”->social-network] (2010), картині, яка розповідає про створення славетного сайту Facebook. Нещодавно акторку вибрали на роль Лізбет Саландер у картині Дейвіда Фінчера “Дівчина з татуюванням дракона” – першій стрічці з низки проектів за мотивами книг Стіга Ларсона “Трилогія тисячоліття”.

runi-mara3.jpg

Руні Мара входить до складу доброчинного руху “Faces of Kibera”, який допомагає сиротам з нетрів провінції Кібера, Найробі, Кенія – одного з найбільш бідних районів в усій Африці. Починаючи з 2007 р. актриса живе у Лос-Анджелесі. Деякий час вона жила разом з сестрою; зараз вони роз’їхались, однак підтримують близькі стосунки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *