Гаррі Поттер і дари смерті. Частина 1

Гаррі Поттер і дари смерті. Частина 1 (Harry Potter and the Deadly Hallows. Part 1 / Гарри Поттер и дары смерти. Часть 1). Казка / пригоди / фентезі. США, 2010. Режисер Дейвід Єйтс. У ролях: [Денієл Редкліфф->daniel-redkliff], [Емма Вотсон->emma-watson], Руперт Грінт, [Алан Рікман->alan-rikman], [Хелена Бонем-Картер->helena-bonham-carter], [Білл Найджи->bill-naji], Джейсон Айзекс, [Ральф Файнс->ralf-finnes].

harry_potter_and_the_deathly_hallows_poster.jpg

На Гаррі Поттера та його друзів чекає найжахливіше випробування – сутичка з Волан-де-Мортом.

Ідея поділити останню картину циклу на дві серії з’явилася ще влітку 2007 р., коли роман вийшов у світ. У ньому було стільки подій, що вмістити їх усіх в одному фільмі було б важкувато, до того ж студія не могла втриматися від спокуси наостанок витиснути з кіносеріалу максимум прибутків. Остаточне рішення прийняли наприкінці 2007 р., коли кінокомпанії вдалося умовити Джоан Роулінг. Невдовзі після страйку сценаристів у 2007-2008 рр. продюсер Дейвід Хейман доручив Стіву Клоувзу писати сценарій з розрахунком на дві стрічки. “Я вважаю, що це правильно, тому що ми повинні віддати данину поваги усім чудовим героям цих книг, – пізніше казав сценарист. – Це наш обов’язок по відношенню до літературного першоджерела і по відношенню до прихильників Гаррі Поттера – залишити від останнього роману найбільш сильне та яскраве враження”.

Білл Найджи (Дейві Джонс з “Піратів Карибського моря”) довгий час жартував, що він єдиний британський актор, який досі не знявся у “Гаррі Поттері”. Тепер настала його черга: Білл погодився на маленьку роль Руфуса Скрімджера, міністра магії Великобританії. Найджи найбільше здивували навіть на розміри кінопавільйону, а надзвичайна секретність проекту. “Мене примусили дати підписку про нерозголошення, – розповідав актор. – Якщо я скажу більше, ніж можна, вони прийдуть і заберуть мене!”

У “поттеріаді” знімається стільки зірок, що узгодити їх робочі графіки було надзвичайно складно. На щастя, вони могли зніматися у різний час, бо павільйони увесь час були напоготові. Над окремими сценами картини почали працювати ще у лютому 2009 р. У травні знімали натуру – котедж “Ракушка”, який побудували у мальовничому містечку Фрешуотер-Вест-біч у Пемброкерширі на великому піщаному пляжі. Через кілька днів на цьому ж місці почалися зйомки “Робін Гуда”. У липні зробили невелику перерву – знімальна група на чолі з трьома головними виконавцями вирушила у світове рекламне турне “Принца-напівкровки”.

Джейсон Айзекс, який грає лиходія Малфоя-старшого, хвилювався через те, що його роль ближче до кінця кіносеріалу почала скорочуватися, оскільки його персонаж потрапив до в’язниці. Подейкують, що перед тим, як підписати контракт на “Дари смерті”, Айзекс зустрівся з Роулінг на вечірці і благав її витягти Малфоя з тюрми. Письменниця прошепотіла, що персонаж опиниться на волі у першому ж розділі, і наступного дня актор підписав контракт.

Формально зйомки завершилися у квітні 2010 р., але додаткова робота над окремими сценами продовжувалася ще довго.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *