Ріс Іфанс

Ріс Іфанс (Rhys Ifans / Рис Ифанс) народився 22 липня 1968 р. у Великобританії. Його мати була вихователькою у дитячому садку, а батько – вчителем у початкових класах. Майбутній актор виріс у Північному Уельсі і отримав початкову освіту у школі Ysgol Pentrececleyn. Ріс закінчив учбовий заклад Ysgol Maes Garmon і через деякий час почав вивчати акторську майстерність у різних молодіжних театральних гуртках. У 1990 р. він привернув до себе увагу, взявши участь у створенні дитячої вікторини. Далі Іфанс з’явився у багатьох телевізійних проектах і тільки після цього почав активно зніматися у кіно і грати у лондонському театрі Royal National Theatre. Він також деякий час виступав у рок-групі Super Furry Animals, демонструючи ще й талант вокаліста.

ifans1.jpg

Любителі кіно помітили Ріса у 1999 р. у романтичній комедії “Нотінг Гілл”, де він виконав дуже яскраву роль другого плану, мало не затьмаривши Джулію Робертс та [Х’ю Гранта->hu-grant]. Наступні персонажі актора – один з синів Сатани у комедії “Ніккі, диявол-молодший” (2000) та сучасний Тарзан у [“Звіриній натурі”->human-nature] (2001) – теж запам’яталися багатьом. Не лишились непоміченими роботи Іфанса у стрічках “Формула 51” (2001), “Корабельні новини” (2001), “Ярмарок марнославства” (2004), [“Гарфілд-2”->garfield-2] (2006), [“Ганнібал: сходження”->hannibal-rising] (2007), “Інформатори” (2008).

ifans2.jpg

У 2005 р. Ріс отримав престижну премію Британської кіноакадемії за роль коміка Пітера Кука у телефільмі “Не тільки, а завжди”. Того ж року він з’явився у знятому на пісню The Importance of Being Idle відеокліпі рок-групи Oasis, який відзначили нагородою “Відео року”. До того часу актор вже мав чималий досвід у подібній діяльності: він знімався у кліпах God! Show Me Magic, Hometown unicorn (для групи Super Furry Animals), Mulder & Scully (для групи Catatonia) та Mama Told Me Not To Come (для групи Stereophonics).

У грудні 2006 р. Іфанс повернувся на лондонську сцену, яку залишив у 2003 р., і знову вразив усіх своєю неординарною грою. З 2007 р. він виступає у складі валлійської психоделічної рок-групи The Peth, перший великий концерт якої відбувся 28 вересня 2008 р. у популярному концертному залі Британії Southampton Soul Cellar.

ifans3.jpg

Найчастіше актору дістаються негативні ролі: у “Хорошому хлопці” (2010), наприклад, він зіграв наркодилера, а у телефільмі “Неверленд” (2011) – капітана Гака, зловісного ворога Пітера Пена. У новому “Людині-павуку”, який вийде на екрани влітку 2012 р., Іфанс перевтілиться у лиходія на ім’я Ящір. Ріса дуже веселить факт, що у настільки масштабному голлівудському проекті обидві головні ролі – героя та негідника – віддали англійцям (відповідно [Ендрю Гарфілду->andrew-garfield] та йому). “Шикарний сценарій, шикарний режисер, і платять теж непогано”, – ділиться враженнями актор.

2 коментаря для “Ріс Іфанс”

  1. доречі, цікаво було б прочитати ще про одного британського актора – Бенедикта Камбербенча. Він мені дуже сподобався своєю в новому ВВСішному “Шерлоку”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *