Кем Жиганде

Кем Жиганде (Cam Gigandet / Кэм Жиганде) народився 16 серпня 1982 р. у місті Такома (штат Вашингтон). Його батько став відомим завдяки тому, що заснував мережу ресторанів The Rock, Wood Fired Pizza & Spirits. Мати Кема Кімберлі – домогосподарка, старша сестра Келсі – стиліст. У 2001 р. Жиганде закінчив школу Auburn Senior High School, потім вчився у каліфорнійському коледжі Santa Monica Community College, де й розпочав знайомитися з акторською майстерністю.

gigandet1.jpg

Свою першу роль Кем зіграв у серіалі “Молоді й зухвалі”. Потім були епізодичні персонажі серіалів “C.S.I. Місце злочину” (2000-2009) та “С.С. – Самотні серця” (2003-2007); в останньому з них актор грав серфінгіста Кевіна Волчока, причому робив це у товаристві інших майбутніх виконавців із “Сутінків” – [Ніккі Рід->nicky-reed] (Розалі Хейл) та Джексона Ретбоуна (Джаспер Хейл). Телевізійну кар’єру Жиганде завершив серіал “Джек і Боббі” (2004-2005).

gigandet2.jpg

Перший фільм, в якому знявся Кем, називався “Помилковий” (2004). Після значної перерви актор з’явився у стрічках “Хто твій Кедді?” (2007) та “Ніколи не здавайся” (2008). По-справжньому його помітили після [“Сутінків”->twilight] (2008), де Жиганде перевтілився у Джеймса, кровожерливого хижака, який переслідує головну героїню і врешті-решт гине від рук членів родини добрих вампірів Каленів. У 2009 р. вийшло п’ять фільмів за участю актора: “Ненароджений”, “Пандорум”, “Керосинові ковбої”, “П’ятизірковий день”, “Роблячи вибір”. За свої роботи у 2008-2009 рр. Кем отримав кілька престижних нагород. У 2008-му він здобув премію “Молодий Голлівуд” і завоював звання зірки, що сходить, на церемонії EMA Home Entertainment Awards. Його високий рівень володіння бойовими мистецтвами теж не лишився непоміченим: Жиганде два роки поспіль діставались премії “MTV Movie Award” у номінації “Найкраща бійка”, за фільми “Ніколи не здавайся” та “Сутінки”.

У 2010 р. Кем знявся у стрічці “Відмінниця легкої поведінки” та у мюзиклі “Бурлеск”, де його партнерками стали Шер та Крістіна Агілера. Роль бармена Джека в останній картині Жиганде виборов у змаганні зі своїми колегами з “Сутінків” – [Робертом Паттінсоном->robert-pattinson], [Тейлором Лотнером->teylor-lotner] та Келланом Латсом.

gigandet3.jpg

Кем Жиганде зустрічається з голлівудською актрисою Домінік Гейсендорф, яка 14 квітня 2009 р. народила йому дочку на ім’я Еверлая Рей Жиганде. У вільний від зйомок час актор переглядає фільми і займається спортом – бейсболом, футболом, серфінгом, лижами. Однак його головне спортивне захоплення – ізраїльське бойове мистецтво крав-мага, з якого Кем має чорний пояс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *