Баррі Пеппер

Баррі Пеппер (Barry Pepper / Барри Пеппер) народився 4 квітня 1970 р. у містечку Кемпбелл в Британській Колумбії. У сім’ї крім нього були ще двоє старших синів. Пеппери кілька років будували морське судно на задньому дворі свого дому. Коли Баррі виповнилося п’ять років, п’ятидесятифутовий корабель під назвою “Місячне сяйво” був готовий до відплиття. Сім’я нарешті змогла вирушити у п’ятирічне плавання серед островів Полінезії у південних тихоокеанських широтах, керуючись лише зірками та компасом. Майбутній актор з п’яти років мандрував такими екзотичними місцями, як Фіджі, Таїті, Нова Зеландія. Часом Баррі відвідував місцеві школи, іноді вчився на курсах. Живучи серед остров’ян, Пеппер звик цінувати їх простодушні веселощі, вроджену артистичність й музичність, любов до танців. Оскільки телевізора у них не було, сім’я проводила свій час, граючи у різні ігри, вигадуючи скетчі.

pepper1.jpg

Після закінчення круїзу Пеппери повернулись у рідну Канаду і оселились на невеликому острові біля Західного узбережжя, неподалік від Ванкувера. Вони завели ферму на околиці міста, популярного серед хіпі, поетів, музикантів та любителів мистецтва. Під час навчання у школі Баррі захоплювався спортом, грав у бейсбол, волейбол та регбі. Мати записала Пеппера на бальні танці, де він навчився брейк-дансу. У 1988 р., закінчивши школу, Баррі вступив до коледжу, де навчався за спеціальностями маркетинг та графічний дизайн. Однак згодом він змінив спеціальність, захопившись заняттями в артистичній студії у Ванкувері.

pepper2.jpg

Пеппер почав зніматися у 1993 р., грав у телесеріалі “Медісон”, потім став отримувати більш престижні ролі (однією з його ранніх робіт був телевізійний “Титанік” 1996 р.). Справжній успіх прийшов до актора у 1998-му з роллю снайпера у військовій драмі Стівена Спілберга “Врятувати рядового Раяна”. Того ж року Баррі, якого почали називати зіркою, що сходить, виконав невелику, але цікаву роль у блокбастері [Тоні Скотта->tony-scott] “Ворог держави” з [Віллом Смітом->will-smith] та Джином Хекменом. Одна з наступних картин за участю Пеппера, екранізація роману Стівена Кінга [“Зелена миля”->green-mile] (1999), теж мала великий успіх у прокаті і отримала чимало номінацій на “Оскар”.

pepper3.jpg

У 2001 р. актор знявся в головній ролі у “1961”, телевізійному драматичному фільмі про події 1961 р., відзначеному “Золотим Глобусом”. Баррі призначалась одна з ролей в [“Авіаторі”->aviator] (2004) [Мартіна Скорсезе->martin-scorcese], проте він не зміг взяти участь у цій стрічці через щільний графік зйомок. Не обійшлося і без гучних провалів: у 2001 р. Пепперу присудили “Золоту малину” як найгіршому актору другого плану (за гру у фантастичному бойовику [“Поле битви – Земля”->battlefield-earth]), хоча його цей факт лише розвеселив. У вестерні [“Справжня мужність”->true-grit-ann], який нещодавно вийшов на наші екрани, Баррі виконав роль одного зі злочинців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *