Глобальне вторгнення: Битва за Лос-Анджелес

Глобальне вторгнення: Битва за Лос-Анджелес (Battle: Los Angeles / Глобальное вторжение: Битва за Лос-Анджелес). Фантастичний бойовик. США, 2011. Режисер Джонатан Лібесман. У ролях: [Аарон Екхарт->aaron-ekhart], [Мішель Родрігес->michelle-rodriguez], Бріджет Мойнахен, Майкл Пенья.

battle_los_angeles_poster.jpg

Жителі Лос-Анджелесу помічають у небі дивні вогні, які виявляються великими об’єктами, що приземлюються на воду. Істоти, здалека схожі на людей, починають знищувати усе на своєму шляху. Місто евакуюють, і військові намагаються протистояти агресивним інопланетянам.

У любителів “теорій змов” є легенда, що у 1942 р. над Лос-Анджелесом з’явилась літаюча тарілка, а американський уряд засекретив усі матеріали на цю тему. Багато хто вважав, що інопланетяни прилітали на розвідку і невдовзі повернуться з підкріпленням. Саме ця сюжетна ідея і стала основою сценарію “Битви за Лос-Анджелес”. У 2008 р. продюсер Ніл Х. Моріц (“Форсаж”, “Три ікси”) купив цей сценарій і почав працювати над проектом на студії “Коламбія”. Подейкували, що режисуру доручать досвідченому постановнику – Вольфгангу Петерсену, Тоні Скотту, Полу Верховену чи Джонатану Мостоу. Однак наприкінці 2008-го стало відомо, що Моріц запросив значно менш відомого Лібесмана, який раніше створив кілька недорогих жанрових фільмів – “Темрява настає” (2003), “Техаська різанина бензопилою: початок” (2006), “Кімната смерті” (2008).

Режисер зняв на власні кошти окремі сцени зі сценарію “Битви за Лос-Анджелес” і самостійно змонтував їх, додавши найпростіші спецефекти, щоб продемонструвати Моріцу, якою він бачить майбутню стрічку. Продюсеру так сподобалась презентація, що він відразу підписав з Лібесманом контракт. У листопаді 2008 р. стало відомо, що головну роль виконає Екхарт. Незадовго до початку зйомок проект призупинився. Подейкували, що Моріц замовив серйозну переробку сценарію і наказав наповнити його сценами битв з інопланетянами, які виглядали б реалістично. Проте сам продюсер запевняв, що він та його співробітники майже рік експериментували зі спецефектами і шукали зовнішність прибульців.

У липні 2009 р. Моріц почав підбирати акторів на ролі другого плану. У першу чергу Ніл підписав контракт з Мішель Родрігес, оскільки обіцяв їй, що якщо її героїню вб’ють у “Форсажі-4”, він дасть їй роль в іншому високобюджетному бойовику. Наприкінці літа Екхарт та інші актори, що грали солдатів, вирушили на тренування. Три тижні вони жили у таборі, багато часу проводили на стрільбищі, збирали й розбирали зброю, займались загальною фізичною підготовкою.

1 коментар для “Глобальне вторгнення: Битва за Лос-Анджелес”

  1. Буквально позавчора переглянув цей фільм, і мішу сказати, що оцінити його досить важко, аж надто такого чогось особливого немає. Спецефекти до “крутих” не дотягують, плаксиві епізоди також не можна сказати, що на всі 100. Короче кажучи по чуть-чуть всього є, але цілком нічого. Моя оцінка – 6 з 10.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *