Два життя

Два життя (Passion of Mind / Две жизни). США, 2000. Режисер Алан Берлінер. У ролях: [Демі Мур->demy-moore], Стеллан Скарсгард, Вільям Фіхтнер, Пітер Рігерт, Шинеад К’юсак, Джосс Екланд, Джуліанн Ніколсон, Джеррі Бамман.

К1, неділя 26 червня, 18.50

Марті (Мур), ділова жінка з Нью-Йорку, живе дивним подвійним життям. Кожної ночі вона відчуває себе багатодітною матір’ю Марі, яка мешкає у Франції. Цей сон є настільки реалістичним, що межа між фантазією та дійсністю поступово зникає. І у Марті, і у Марі з’являється коханець, тому одного дня героїні доводиться робити складний вибір…

У 1995 р., знявшись у кількох кінохітах підряд, Мур була визнана найдорожчою актрисою Голлівуду з гонораром у 12,5 млн. доларів. Однак касові провали її наступних стрічок та негативна реакція на них з боку критиків (у 1996 і 1997 роках гру зірки визнавали найгіршою) призвели до рішення акторки зробити майже трирічну перерву у роботі. Недорога містична мелодрама Берлінера («Життя у рожевому кольорі») стала поверненням Мур на екран. Для того щоб мати можливість продемонструвати талант у подвійній ролі Марті-Марі, зірка зменшила свій гонорар до 8 млн. доларів. Однак автори картини зосередили увагу не на загадковій природі явища «напівсну-напівжиття», а на романтичній лінії сюжету. Через це фільм не користувався успіхом у глядачів, незважаючи на досить оригінальний задум та непогане акторське виконання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *