Повстання планети мавп

Повстання планети мавп (Rise of the Planet of the Apes / Восстание планеты обезьян). Фантастичний бойовик. США, 2011. Режисер Руперт Вайт. У ролях: [Джеймс Франко->james-franco], Фріда Пінто, Джон Літгоу, Енді Серкіс, Том Фелтон, Браян Кокс.

Rise_of_the_Planet_of_the_Apes_Poster.jpg

З 4 серпня стрічку “Повстання планети мавп” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Молодий вчений проводить генетичні експерименти над приматами, внаслідок чого вони різко розумнішають. Одного дня шимпанзе Цезар розуміє, що підкоряється людям, і вирішує змінити це.

У 1968 р. режисер Франклін Шеффнер екранізував сатиричний роман П’єра Буля “Планета мавп”, переосмисливши його як фантастичний бойовик. Стрічка мала успіх у прокаті і претендувала на “Оскар” у двох номінаціях – за костюми та музику. Студія “ХХ століття – Фокс” присвятила “мавпячій” темі ще чотири фільми: “Під планетою мавп” (1970), “Втеча з планети мавп” (1971), “Завоювання планети мавп” (1972) та “Битва за планету мавп” (1973). У 2001 р. римейк першої “Планети”, створений знаменитим Тімом Бертоном, став одним з хітів прокату.

“Повстання планети мавп” – варіація на тему, позичену з продовжень фільму 1968 р., зокрема з четвертої частини кіносеріалу – “Завоювання планети мавп”. Якщо у всіх попередніх “Планетах” мавп грали актори у гримі, то у найновішій “повстанці” створені за допомогою цифрових технологій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *