Коломбіана

Коломбіана (Colombiana / Коломбиана). Трилер. США, 2011. Режисер Олів’є Мегатон. У ролях: [Зої Салдана->zoe-saldana], Хорді Молья, Ленні Джеймс.

colombiana-poster.jpg

З 8 вересня стрічку “Коломбіана” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Каталеї було усього 10 років, коли на її очах невідомі жорстоко вбили її батьків. Вона стала професійною вбивцею, яка через багато років все ще сподівається розплутати давній злочин і помститися за смерть батьків…

Сценаристи Люк Бессон та Роберт Марк Кеймен вигадали для героїні не одного, а кількох ворогів. Двоє вистежують її, щоб знищити фізично, третій зазіхає на її внутрішній світ.

У вбивстві батьків Каталеї винні голова наркокартелю Дон Луїс і Марко, його старший помічник. Режисер Мегатон ([“Перевізник-3”->transporter-3]) називає Дона старомодним гангстером: “Він палить погані сигари, п’є поганий коньяк і слухає погану оперу. Я хотів створити пародію на образ лиходія у фільмах “екшн” 70-х”. Хоча в “Коломбіані” Луїс вважається головним негідником, насправді основним джерелом небезпеки для Кет є Марко (Молья), психопат, який робить для свого боса усю брудну роботу. Агент ФБР Джеймс Рос (Джеймс) стежить за Кет чотири роки. Усвідомивши, що у випадку з Каталеєю він помилявся з самого початку, Рос починає сумніватись в усьому.

“У цій історії немає моральної логіки, – вважає Мегатон. – Перед нами стояло нелегке завдання – зробити так, щоб дівчині-вбивці співчували глядачі. Ми показували кожну жертву Каталеї з її точки зору, дивились на події її очима, щоб зробити її ближчою і зрозумілішою”. Постановник вирішив не показувати поступове перетворення маленької Кет на чарівну кілершу: зміна героїні на екрані відбувається миттєво. Зої Салдана та Амендла Стенберг, яка грає Каталею у дитинстві, працювали синхронно, і кожна мала можливість спостерігати за манерою виконання іншої. Характери маленької і дорослої героїні вибудовувались таким чином, щоб створити повний і закінчений образ унікального, логічного, послідовного персонажа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *