Дуже небезпечна штучка

Дуже небезпечна штучка (One for the Money / Очень опасная штучка). Кримінальна комедія. США, 2012. Режисер Джулі Енн Робінсон. У ролях: [Кетрін Хайгл->catherine-heigl], Джейсон О’Мара, Денієл Санжата, Деббі Рейнольдс, Шеррі Шеперд, Джон Легуїзамо, Гевін Кіт Умех, Дебра Монк, Нат Муні, Фішер Стівенс.

one_for_the_money_poster.jpg

З 8 березня стрічку “Дуже небезпечна штучка” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Стефані Плам, продавщиця нижньої білизни, знаходить нову роботу – пошук людей, за затримку яких призначено винагороду. Оскільки вона не вміє ні битися, ні стріляти, головною зброєю Стефані стають жіноча інтуїція та модні туфлі на високих каблуках.

“Стефані Плам перетворює драму свого життя на щось схоже на комедійний серіал, – сміється автор персонажу, письменниця Джанет Іванович. – Вона жінка-катастрофа. Все, що опиняється в її руках, ламається. Її волосся в’ється від вологого повітря Нью-Джерсі всупереч її бажанню. Вона не вміє готувати. Вона не зупинить потяг на повній швидкості і не впіймає зубами кулю. І при цьому вона смішна і безпосередня – такою мріє бути будь-яка жінка”. Улюблена героїня Іванович з’явилась на світ у 1994 р. Вісімнадцята книга про її пригоди вийшла у листопаді 2011 р. Серця читачів в усьому світі підкорили незлий гумор героїні і її вміння викрутитися з будь-якої, навіть найбільш несподіваної ситуації, в яку вона щоразу талановито потрапляє.

“Її героїзм не кидається у вічі, – вважає письменниця. – Вона крок за кроком йде до поставленої мети і в результаті може пишатися тим, чого досягла”. Понад 16 років тому, ще до того, як книга “Дуже небезпечна штучка” (справжня назва – “Це робиться за гроші”) потрапила на книжкові полиці і у списки бестселерів, вона зацікавила продюсера Венді Файнерман. Продюсеру здалося, що образ Стефані Плам багатьом буде приємно примірити на себе.

Файнерман кілька років намагалась адаптувати книги для великого екрану, запрошуючи талановитих сценаристів і розробляючи з ними різні варіанти розвитку сюжету. Деякий час навіть обговорювалась можливість створити серіал про пригоди Стефані Плам. І все ж таки продюсеру здавалось, що їй не вдається точно передати кумедні діалоги Іванович, інтригу і живий гумор образів. Врешті-решт проект потрапив у поле зору компанії “Лейкшор”, і за нього взялися продюсери Том Розенберг та Гарі Лучезі. Пошуки сценариста знову виявились непростою справою, проте згодом до проекту приєдналась Ліз Бріксіус, сценарист і виконавчий продюсер серіалу “Сестра Джекі”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *