Ми купили зоопарк

Стрічка, яку цілком можна рекомендувати для сімейного перегляду, незважаючи на деякі не зовсім дитячі теми, – найменші їх не відчують, бо будуть милуватися тваринками, а до старших фільм говорить зрозумілою для них мовою, без зайвих складностей.

we-bought-zoo1.jpg

[Кемерон Кроу->cameron-crowe] нарешті взявся за матеріал, який не пов’язаний особисто з ним, але й тут простежуються деякі теми з його попередніх робіт. Головним героєм знову стає людина, яка робить сміливий крок у невідомому напрямку, дивуючи своїх знайомих. Бенджамін Мі прагне змін, тому купівля зоопарку здається йому непоганою ідеєю. Він не звик турбуватися про гроші і навіть не уявляє, чого може коштувати утримання тварин. До того ж, бажаючи влаштувати таку собі маленьку ідилію, де його дітки піклуватимуться про братів менших, він не врахував одну річ: звірі теж хворіють і помирають, і рано чи пізно доведеться дивитись їм у вічі, знаючи, що нічого зробити не можна. З усіма цими неприємностями Бенджаміну доводиться швидко познайомитись, і, слід визнати, випробування він переносить з гідністю, хоч і не без деякої допомоги від фортуни (сценариста). Якщо щось у нього не виходить зовсім, то це знайти спільну мову з сином, котрий замкнувся у собі, але, оскільки кіно котиться рейками мелодрами, легко вгадати, в якому напрямку врешті-решт підуть їх стосунки.

we-bought-zoo2.jpg

[Деймон->matt-damon] непогано впорався з роллю самотнього батька, який намагається перебороти і особисту трагедію, і нинішні проблеми, але цю роботу з його найкращими ролями не можна порівняти. Останнє можна сказати і про [Йохансон->scarlett-johansson], у якої роль досить нескладна – вимагає здебільшого вміння мило посміхатись. Найкраще з усіх зіграв [Томас Гейден Черч->thomas-hayden-chiorch], якому пощастило і з по-справжньому кумедними репліками, і з короткою, але переконливою еволюцією поглядів персонажа. Крім нього, добре проявили себе маленька Меггі Елізабет Джонс і мавпочка – перша завдяки дитячій безпосередності, з другою і так все зрозуміло.

we-bought-zoo3.jpg

Підсумок: попри певну дозу сюжетного суму, картина дуже оптимістична і, як вже було сказано, підходить для сімейного перегляду. Звірята, краєвиди, приємні актори – відпочинок гарантований, принаймні батьки з дітьми залишали зал з посмішками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *