Пірати! Банда невдах

Пірати! Банда невдах (The Pirates! Band of Misfits / Пираты! Банда неудачников). Анімація / комедія / пригоди. Великобританія-США, 2012. Режисери Пітер Лорд, Джефф Ньюїтт. Ролі озвучують: [Х’ю Грант->hu-grant], Дейвід Теннант, Імельда Стаунтон, Мартін Фріман, Джеремі Півен, [Селма Хаєк->selma-haek].

pirates_poster.jpg

З 26 квітня стрічку “Пірати! Банда невдах” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Піратський Капітан, оптимістичний, але нещасливий авантюрист, намагається вибороти щорічну премію “Пірат року”, перемігши своїх суперників, Чорного Беламі та Ліз-Шаблю…

“В дитинстві я обожнював історії про піратів, особливо “Острів скарбів”, – каже Лорд. – Напевно, справжні пірати не настільки приємні, однак оповідачі перетворили піратство на щось колоритне, гротескне, а часом навіть гламурне. І тут я бачу сюжет про команду піратів, що ніколи не здаються. Ми з колегами вирішили розповісти історію у традиційній манері оповіді, однак встати на одну сходинку вище класики”. Праця над фільмом почалась на одному з регулярних зборів співробітників Aardman, де обговорювались перспективи проектів на майбутнє. Колеги показували Лорду комікси, сценарії, книги, і серед інших на його столі опинилась книга Гідеона Дефо “Пірати: Пригоди з ученими”. Почитавши її, режисер почав голосно сміятись і відчув, що цей матеріал можна використати для створення чудової стрічки. Дефо сам адаптував книгу для сценарію.

“Банда невдах” – другий спільний проект Aardman та компанії Sony (першою була [“Місія “Різдвяний порятунок”->arthur-christmas]). Це також перший ляльковий мультфільм Aardman, створений у форматі 3D, який Лорд вважає чудовим середовищем для подібного візуального ряду. Для “Піратів” використали технологію стоп-кадру, яка стала своєрідною візитною карткою студії і принесла аніматорам чотири “Оскари”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *