Морський бій

Знову іграшки стали героями повнометражного бойовика. На щастя, цього разу вони не розмовляють: це або кораблі, або просто безликі представники інопланетної цивілізації, яка має свої плани на нашу нещасну планету. Розмовляють люди, які також діють, перетворюючи цей фільм на морський варіант “Дня Незалежності”. В даному випадку це зовсім не погана річ.

battleship_1.jpg

Власне, те, скільки екранного часу віддали людям, трохи дивує, враховуючи, що базується стрічка на популярній лінії іграшок. У ній досить багато персонажів, і багато часу віддано на експозицію – можливо, забагато. Актори, за винятком завжди мужнього і переконливого Нісона, майже всі молоді і маловідомі. Значних акторських зусиль від них не вимагається: хтось повинен ходити з мужнім виразом обличчя, хтось розгублено кліпати, а хтось швидко і красиво бігати у шортах. Загальної картини вони майже не псують і спецефекти затьмарювати не намагаються.

battleship_2.jpg

У “Морському бої” декілька сюжетних ліній, які сходяться разом у фіналі. Більшість з них цілком на своєму місці у високобюджетному бойовику (тут і самоствердження, вміння бути лідером, і чоловіча дружба); лише лінія з дівчиною головного героя і безногим вояком викликає бажання викинути її взагалі. Можливо, ще американсько-японська співпраця і дружба ближче до фіналу стає трохи нав’язливою. Стрічка переважно зберігає серйозне обличчя і лише в останній чверті, коли в бій йдуть пенсіонери, вирулює на чисту комедію. Пов’язаних з усілякими літаючими і стріляючими штукенціями спецефектів вистачає для будь-яких смаків, видовищність фільму витримано на високому рівні. Втім, по-справжньому захоплюючих моментів, які могли б прикрасити скарбницю екшн-сцен голлівудських блокбастерів, тут, фактично, немає.

battleship_3.jpg

Підсумок: видовищний блокбастер без особливих злетів і падінь, “іграшкова” природа якого помітна, хоча й не в такій мірі, як у попередніх подібних стрічках. Рекомендується любителям фільмів на кшталт [“Трансформерів”->transformers] та “Дня Незалежності”.

1 коментар для “Морський бій”

  1. Будьмо серйозні – “Морський бій” типовий представник фільмів категорії “друга свіжість”, що дивним чином і з неясною метою, втиснувся у лави “справжніх блокбастерів”. Сюжет, акторська гра, спецефекти – все це видає сорт продукта з потрохами.
    Бідний Лайам Нісон, що він робить у цій нісенітниці?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *