Президент Лінкольн – мисливець на вампірів

Президент Лінкольн – мисливець на вампірів (Abraham Lincoln: Vampire Hunter / Президент Линкольн – охотник на вампиров). Містичний бойовик. США, 2012. Режисер Тімур Бекмамбетов. У ролях: Бенджамін Вокер, Руфус Сьюелл, Домінік Купер, [Мері Елізабет Вінстед->mary-elizabeth-winsted], Джиммі Сімпсон, Ентоні Макі, Робін Макліві, Алан Тадік.

abraham_lincoln_vampire_hunter_poster.jpg

З 28 червня стрічку “Президент Лінкольн – мисливець на вампірів” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Матір майбутнього президента США вбив вампір, і з того часу молодий Авраам оголосив війну кровопивцям, яких до того ж підтримують рабовласники. Вдень Лінкольн впевнено йде до головної посади молодої держави, що набирає сили, а вночі полює на нечисть.

Роман Сета Грем-Сміта про таємне життя Лінкольна викликав сплеск цікавості у американців: він зумів у перші дні продажів відразу ж опинитись на четвертій позиції бестселерів New York Times. До того Грем-Сміт встиг опублікувати “Велику книгу про порно”, потім опус, присвячений всесвіту Людини-Павука, практичний посібник про те, як вижити у фільмі жахів, і збірник листів-вибачень, які стосувались адміністрації Джорджа Буша. Завдяки пораді свого видавця, який запропонував йому осучаснити роман “Гордість та упередження”, додавши у нього зомбі, письменник по-справжньому прославився у 2009 р.

Спочатку на роман про Лінкольна звернув увагу [Тім Бертон->tim-burton], однак виступити режисером стрічки він не міг, оскільки займався [“Похмурими тінями”->dark-shadows]. Тому Бертон став лише одним з продюсерів картини, а режисуру запропонував колезі і другу Бекмамбетову, разом з яким працював над мультфільмом [“Дев’ять”->nine]. Спочатку той відмовлявся і хотів теж бути лише одним з продюсерів, однак потім передумав.

Серед претендентів на головну роль були [Джош Лукас->josh-lucas], [Едріан Броді->adrien-brody], Джеймс Д’Арсі, Олівер Джексон-Коен. Бенджаміну Вокеру довелось деякий час займатись з тренерами, які навчили актора ефектно фехтувати сокирою. Генрі Стерджеса мали шанс зіграти [Том Харді->tom-hardy] та Хоакін Фенікс. Про початок зйомок фільму стало відомо 4 жовтня 2010 р., і тоді ж студія повідомила, що бюджет стрічки складає 69 млн. доларів і що вона вийде у форматі 3D.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *