Літо. Однокласники. Кохання

Літо. Однокласники. Кохання (LOL / Лето. Одноклассники. Любовь). Романтична комедія. США, 2012. Режисер Ліза Азуелос. У ролях: Майлі Сайрус, [Демі Мур->demy-moore], [Ешлі Грін->ashley-greene], [Томас Джейн->thomas-jane], Остін Ніколс, Джей Ернандес, Джина Гершон.

LOL_poster.jpg

З 21 червня стрічку “Літо. Однокласники. Кохання” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Лола (Сайрус) живе у передмісті Чикаго і, як і усі однолітки, мріє про справжнє кохання. Поїздка до Парижу є шансом для неї та її однокласників як слід відірватися, але вона опиняється під загрозою: мати Лоли (Мур) не задоволена результатами іспитів дочки.

Це американський римейк відомої французької стрічки. Сценарист і режисер Азуелос, дочка знаменитої співачки Марі Лафоре, якось звернула увагу на те, що у Франції практично припинили випускати фільми про підлітків. Таких картин, як культова комедія “Бум” з Софі Марсо, там не виходило вже дуже давно. Азуелос засмутило те, що у сучасному французькому кіно немає стрічки, з героями якої могли б асоціювати себе ровесники її 16-річної дочки, які ходять в кіно на американські молодіжні картини або на фільми жахів. Тому режисер вирішила створити стрічку, де б розповідалось про усі труднощі, надії, бажання і пастки, які зустрічаються юним на шляху до дорослішання.

Імпульсом для неї стала вечірка, яку її дочка вирішила влаштувати вдома на честь свого дня народження. Азуелос підслухала під дверима, як дочка з подругами говорить про хлопчиків, і після цього відразу сіла писати сценарій. У Франції фільм став справжнім хітом, на який звернули увагу голлівудські студії. Азуелос сама вирішила створити американський римейк картини і добилася зустрічі з Регом Сазерлендом та Махою Дахіл з агентства САА, на яких її стрічка справила чудове враження. Невдовзі новим проектом зайнялась компанія “Мандейт”.

Дія оригінальної стрічки розгорталась у Парижі, а для римейку обрали Чикаго, дуже типове для Америки місто, де проходили зйомки відомих молодіжних фільмів [“Американський пиріг”->american-pie] та “Погані дівчата”. Частину сцен “Літа” знімали у Детройті, у центрі міста. Кілька днів знімальна група провела у Парижі.

У ролі матері головної героїні Азуелос з самого початку хотіла бачити Демі Мур, і якби актриса відмовилась, взагалі не стала б знімати римейк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *